Isprobajte prvom prilikom: Sedam neobičnih sastojaka iz frižidera i špajza koji će poboljšati ukus pirea od krompira

18.09.2022

12:31

0

Autor: D. R.

Ideje su toliko dobre, da ćete jedva čekati da primenite neku od njih

Isprobajte prvom prilikom: Sedam neobičnih sastojaka iz frižidera i špajza koji će poboljšati ukus pirea od krompira
profimedia-0210555042 - Copyright Profimedia

Pire krompir je uvek savršen prilog uz pečeno meso i ribu, bareno povrće i različite umake. Ovo jelo se tradicionalno priprema od kuvanog krompira koji se gnječi i pretvara u pire zajedno sa mlekom i maslacem, a začinjava sa solju.


Iskusni kuvari tvrde da će pire biti ukusniji ako upotrebite nekoliko različitih vrsta krompira – s visokom udelom skroba, ali i one voštane teksture.

Uspešnost pirea možete osigurati već tokom kuvanja. Uvek posolite vodu u kojoj kuvate krompir, a možete dodati i prstohvat praška za pecivo kad ga gnječite. Prašak za pecivo će vam garantovati pahuljast pire.
Profimedia
 


Ako želite još bolji ukus uobičajenog pirea od krompira, možete mu dodati i neke sastojke koje imate u frižideru i špajzu:

- Narendajte kačkavalj pa ga umešajte u pire dok se ne rastopi

- Produbite aromu i ukus krompira sa malo narendanog muskatnog oraščića

- Zasladite krompir s karamelizovanim lukom

- Začinite ga sa pireom od pečenog belog luka. Celu glavicu belog luka poprskajte sa malo ulja i soli, zamotajte u aluminijsku foliju i stavite u pećnicu na 190 stepeni oko 45 minuta. Nakon toga istisnite beli luk u pire od krompira i dobro promešajte

Pexels
 

- Zaokružite ukus pirea sa kašičicom ili dve majoneza. Majonez će oplemeniti ukus, ali i teksturu pirea.

- Odlična je ideja i da pireu dodate malo naseckanog svežeg vlašca.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike