Za idealan pire krompir ključno je nekoliko sastojaka i način na koji ćete ih sve sjediniti: Tajnu otkriva poznata američka kuvarica

27.11.2022

13:48

0

Autor: Z.A.S.

Između ostalog, trik je u korici limuna

Za idealan pire krompir ključno je nekoliko sastojaka i način na koji ćete ih sve sjediniti: Tajnu otkriva poznata američka kuvarica
Pire krompir - Copyright Profimedia

Pire krompir je jedan od omiljenih priloga. Zbog ukusa i kremaste strukture, obožavaju ga i deca, a odlično ide uz sve vrste mesa, pa čak i kuvana jela kao što su grašak i boranija.

Međutim, iako deluje da je izuzetno jednostavan za pripremu, on često ne ispadne onakav kakav bi trebalo da bude - kremast i pahuljast.

Ina Gartea je poznata američka kuvarica koja je podelila recept za savršen pire krompir, a tajna je u korici limuna i načinu na koji treba da dodajete sastojke.

Verujemo da vam ovo ne zvuči baš najlogičnije, pogotovo jer limun nikako ne bi trebalo da ide u pire krompir, ali verujte nam, ukus je božanstven. Odvojite malo vremena i isprobajte ovaj recept, garantovano se nećete pokajati.

Sastojci:

  • 1,1 kg krompira
  • 220 g hladnog neslanog putera 
  • 230 ml punomasnog mleka
  • 1 kašičica rendane kore limuna 
Pexels
 

Priprema:

Krompir koji ste isekli kuvajte oko 20 minuta u posoljenoj vodi, dok ne omekša. Dok se krompir kuva, puter držite u frižideru, a mleko zagrejte. Koristite obavezno toplo mleko, jer krompir bolje upija tečnost, što će sprečiti da postane gumen. Zatim u kuvan i proceđen krompir dodajte hladan puter i dobro sve izgnječite. Puter obavezno treba da bude hladan, jer ukoliko bude bio sobne temperature, rizikujete da se ne sjedini sa krompirom kako bi trebalo. Nakon toga polako sipajte toplo mleko, ali vodite računa da ne preterate. Pored toga što treba da bude kremast, pire treba da bude i dovoljno gust. Posolite ga, pobiberite, a zatim ga dobro umutite i dodajte koru limuna. Ona će mu dati dovoljno kiselosti da probije kroz sve bogate teksture i ukuse, a dodaće mu i svežinu.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike