Proveo godine u zatvoru zbog ubistva koje se nije desilo: “Žrtva” pronađena živa i zdrava

23.07.2021

17:18

0

Autor: A.S.

Manuel je uvek insistirao na tome da je nevin i tvrdio je da ga je policija tukla i mučila kako bi priznao nešto što nije uradio

Printscreen/Youtube

Učitelj koji je proveo 21 godinu u meksičkom zatvoru zbog ubistva koje se nikad nije dogodilo, oslobođen je nakon što je navodna žrtva pronađena živa i zdrava u SAD.

Manuel Valdovinos je rekao da se meksičke vlasti još uvek nisu izvinile zbog velike greške.

Kao učitelj u gradu Teskoko, Manuel je 2000. godine uhapšen i navodno je priznao ubistvo Manuela Martineza Elizaldea.

Pročitajte još:

Osuđen je na 41 godinu zatvora, ali je pušten prošle nedelje kada je njegova navodna žrtva pronađena živa u SAD, prenosi Sun.

Manuel je uvek insistirao na tome da je nevin i tvrdio je da ga je policija tukla i mučila kako bi priznao nešto što nije uradio.

Prema jednom lokalnom izveštaju, policija je odvela Manuela u skladište, vezala ga lancima, tukla i mučila strujnim udarima, a onda sipala kofu leda preko njega, kako se napad ne bi primetio.

Zatim je 2006. godine meksički sud izbacio DNK dokaze koji otkrivaju da telo korišćeno za osudu Manuela nije Elizaldeino.

Njegovo puštanje na slobodu odobrio je predsednik Meksika Andres Manuel Lopez Obrador, a Manuel mu je poslao pismo, u kojem je napisao da je bio žrtva torture i falsifikovanja zločina.

Dodao je da treba da iskorene korupciju u sudovima.

Pročitajte još:

Manuel je rekao kako je tokom boravka u zatvoru sreo puno ljudi kojima je oteta sloboda bez pravne podrške.

Dok je bio u zatvoru, ostao je bez deteta i nekoliko članova porodice. Za sada nije poznato da li će njegov tim tražiti nadoknadu zbog pogrešne osude, a Manuel i dalje ima kriminalni dosije koji ga sprečava da nađe posao.

Instalirajte našu IOS ili Android aplikaciju – 24sedam.rs

Komentari (0)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

Najčitanije vesti