Osam zanimljivih stvari koje možete da uradite da biste se brzo i lako rešili stresa i bola

19.10.2022

19:17

0

Autor: D. R.

Tačke pritiska su dobro poznat način privremenog oslobađanja od svih vrsta bola i stresa

Osam zanimljivih stvari koje možete da uradite da biste se brzo i lako rešili stresa i bola
Stres - Copyright Pexels

Iako je savremena medicina prešla dug put, ponekad nam je svima potrebno samo trenutno oslobađanje od stresa i bola. Rešenje naših svakodnevnih problema često je pred nama i nešto što možemo da uradimo za manje od pet minuta i tako izlečimo bol ili stres.

Ovi zdravstveni trikovi su jednostavni i odmah efikasni.

1. Koristite led na zahvaćenom području

Korišćenje leda je jedan od najstarijih i najefikasnijih trikova koji pomažu u lečenju bolova u bilo kom delu tela. Može biti od pomoći u rešavanju akutnih povreda, kao i bilo koje upale i otoka koji se mogu pojaviti. Možete naneti led na bolno mesto ili se kupati u ledenom kupatilu.

2. Masirajte sredinu obrva da biste se oslobodili stresa

Tačke pritiska su dobro poznat način privremenog oslobađanja od svih vrsta bola i stresa, a jedna od njih se nalazi između naših obrva koja se zove dvorana otiska. Pritisak ili masiranje ovog područja je odličan način da uklonite stres i anksioznost iz vašeg tela.

3. Masirajte uvo

Još jedna tačka pritiska koja se može stimulisati da se oslobodi stresa i anksioznosti iz tela nalazi se u vašem uhu. Poznata kao tačka nebeskih kapija, smeštena je ispod spirale u gornjem delu uha. Masirajte mesto nežno nekoliko minuta za energiju i jačanje organizma. To vam pomaže da iscelite anksioznost, depresiju i inflamaciju u telu.

4. Jedite ovsene pahuljice

Ovas je izuzetno zdrava hrana koju treba da uvrstimo u svoju ishranu, ali jedna od nepoznatih prednosti ovsene kaše je njeno opuštajuće dejstvo. Ovsena kaša sadrži mnogo magnezijuma i kalijuma koji snižavaju krvni pritisak, a takođe podižu nivo serotonina ako se redovno jedu. Ovo ne samo da vam pomaže da se opustite, već vas i dugoročno čini srećnijim.

5. Nanesite sok od đumbira da ublažite bolove u ušima

Muči vas dosadna bol u uhu i treba vam trenutno rešenje? Upotreba soka od đumbira ili ulja koje je zagrejano sa đumbirom može ublažiti bol. Vodite računa da ga nanesete samo oko spoljašnjeg dela uha. Đumbir ima antiinflamatorna svojstva koja mogu pomoći u ublažavanju bolova u ušima.

Pixabay
 

6. Pijte sok od pomorandže

Vitamin C ima brojne prednosti za ljudsko telo, od kojih je jedna oslobađanje od stresa. Visok nivo stresa je povezan sa nedostatkom vitamina C, tako da povećanje vašeg dnevnog unosa može pomoći. Jedan od najlakših načina da to uradite je da pijete sok od pomorandže koji takođe može smanjiti nivo anksioznosti.

7. Žvakaće gume

Žvaka može imati mnoge zdravstvene prednosti, uključujući smanjenje stresa i anksioznosti. Prema studiji, primećeno je da žvakaća guma smanjuje stres kod učesnika i povećava njihov nivo budnosti.

Unsplash
 

8. Stavite so na jezik

Ako želite brz i lak način da smanjite anksioznost, stavite so na jezik. Ovaj mali trik može da vas odvrati od vaše anksioznosti i to tako što će angažovati vaša čula. Takođe može da vam stvori osećaj žeđi, što će vas naterati da pijete vodu.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike