Ovo su modne osnove za svakog muškarca

17.09.2020

07:29

0

Autor: 24sedam

Izvor: menshealth.rs

Kako da budete sjajno obučeni od glave do pete

Pixabay

Uvreženo je mišljenje da muškaci ujutru kad ustanu, obuku ono što im prvo dođe pod ruku, a kada se oblače za posebne prilike, njihove lepše polovine im na stolicu spuste celu odevnu kombinaciju. Ipak, prošlo je vreme ovakvih muškaraca koji neće uložiti ni minimum mentalnih kapaciteta pri izbor garderobe, te na ulicama sve više srećemo one koji su obučeni sjajno od glave do pete. Ako ste modni početnik, dajemo vam nekoliko osnovnih saveta koji će vam poslužiti pri izboru garderobe.

Odeća u vašoj veličini

Uvek vodite računa da vam odeća skladno stoji, odnosno da bude u vašem broju. Međutim, činjenica je da većina muškaraca nosi preveliku odeću. Svaki stilista će vam reći da bi uvek trebalo da nosite garderobu koja će pratiti liniju vašeg tela.

Birajte jednostavne komade

Ključna stvar kod dobrog stila je da ne preterate. Nikad nemojte da nosite više od tri komada nakita i više od tri boje na sebi. Ne insistirajte na rokerskom imidžu, osim ako ste u bendu. Ukoliko želite da se razlikujete, to ćete najbolje postići kroz nošenje aksesoara ili najviše jednog odevnog komada koji će odskakati od ostatka vaše odeće.

Lični pečat

Počnite od kežual izgleda. Kroz nošenje malo opuštenije odeće na najlakši način ćete istaći svoju ličnost, pa na primer, izaberite zanimljivu košulju, obucite se višeslojno, miksujte formalne i manje formalne komade.

Sve je u kombinovanju

Neki džemperi su lagani i skladno skrojeni, dok su drugi veliki i glomazni. Jedno od osnovnih pravila glasi; gornji i donji deo garderobe treba da budu kompatibilni. Ukoliko nosite neki glomazniji džemper, i pantalone bi trebale biti malo komotnije. Nemojte kombinovati debeli ribarski džemper sa elegantnim klasičnim pantalonama, već umesto toga probajte sa opuštenijom varijantom u vidu kargo pantalona ili farmerki.

U početku ne šopingujte sami

Nikad nije pametno potpuno se osloniti na mišljenje prodavca, jer na kraju krajeva on je tu da proda svaki proizvod. Bilo bi odlično da sa sobom povedete nekog ko će vam iskreno izneti svoje mišljenje, ako još poznaje modu- bolje za vas.

Modni rizik se isplati

Preterivanje u oblačenju je modna greška, ali je doza rizika više nego preporučljiva. Uvek je bolje da budete malo istaknutije obučeni nego da budete suviše neformalni. Vodite računa da i odeća bude u skladu sa prilikom i prostorom u kome se nalazite. Trudite se da ne budete bolje obučene od nekih važnih ljudi u određenim situacijama, poput recimo poslovnog sastanka sa vlasnikom firme u kojoj radite.

Moć detalja

Najmanje stvari se po pravilu prve primete. Zato uvek vodite računa o aksesoarima kao što su to šalovi, džepne maramice, kravate ali i izboru nakita i satova.

Investirajte u vrhunske cipele

Ako žene nešto primete na muškarcima onda su to njihove cipele. Pogotovo im za oko zapada higijena obuće koju nose pripadnici snažnijeg pola. Veliki broj muškaraca upravo zapostavlja ovaj segment. Pored održavanja cipela bilo bi poželjno da investirate određena sredstva u kvalitetnije cipele koje će uvek biti dobra osnova važeg dobrog stila.

Ne u trendu po svaku cenu!

Izbegavajte kupovinu odeće samo zato što je u trendu i držite se onih stvari koje vam dobro stoje i koje vam se sviđaju. Mnogo je bolje da naučite kako da izgradite svestran i vanvremenski stil oblačenja, koji ćete vremenom osvežiti sa novim trendovima. Ovaj savet će vam sačuvati gomilu novca.

Komentari (0)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

Najčitanije vesti