Skoro sve patike imaju rupice za koje retko ko zna čemu služe, a vrlo su bitne: Evo kako da ih napokon iskoristite (VIDEO)

02.08.2022

10:59

0

Autor: D. R.

Razlog nema nikakve veze sa estetikom, a stopala će vam biti zahvalna

Skoro sve patike imaju rupice za koje retko ko zna čemu služe, a vrlo su bitne: Evo kako da ih napokon iskoristite (VIDEO)
profimedia-0318933504 - Copyright Profimedia

Poslednje rupice na patikama obično ostaju neiskorišćene i retko ko zna koja je uopšte njihova svrha. Smeštene su sa strane i većina ljudi ih ignoriše jer jednostavno ne znaju što bi s njima.

One zapravo služe za imobilizaciju noge prilikom kretanja, a pogotovo trčanja, ali ujedno i za sprečavanje žuljeva. Nakon što zavežete patike na ispravan način, noga nema mogućnost da se puno pomera u njoj, što onemogućava stvaranje žuljeva i potencijalne povrede. 

Kako zavezati patike tako da iskoristite poslednje rupice?

Pertle provucite kroz poslednje rupice tako da provlačite pertlu sa spoljne strane ka unutra. Ne treba ukrštati pertle s druge strane, koristite onu koja je pored te rupice. Nemojte potpuno uvući pertlu već ostavite mali deo tako da se stvori mala omča. Napravite tako i s jedne i s druge strane patike. 

Nakon toga, uzmite pertlu sa suprotne strane i provucite kroz malu omču. Učinite to i na jednoj i na drugoj strani isto. Čvrsto zategnite, potežući vezice prema dole. Tako ćete stabilizovati stopalo. Potom možete normalno zavezati pertle kako to i inače radite.

Detaljan postupak pogledajte u videu:

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike