Melanija Tramp prodala svoj čuveni beli šešir na aukciji, ali daleko ispod željene cene

01.02.2022

15:26

0

Šešir koji je specijalno napravljen za tadašnju prvu damu doživeo je fijasko na aukciji

Melanija Tramp prodala svoj čuveni beli šešir na aukciji, ali daleko ispod željene cene
Melanija Tramp - Copyright Profimedia

Tri predmeta koja je ovog meseca bivša prva dama Amerike Melanija Tramp stavila na aukciju, nisu dostigla željeni početni iznos u vrednosti od 250.000 dolara. Katastrofalna nevolja je rezultat toga što je bivša prva dama postala žrtva pada kriptovaluta.

Neko je zapravo platio 170.000 dolara za šešir Melanije Tramp, ali zbog pada kriptovaluta bivša prva dama je ipak izgubila 80.000 dolara!

Na aukcijskom lotu predstavljen je Melanijin legendarni beli šešir širokog oboda koji je nosila tokom dočeka francuskog predsednika Emanuela Makrona i njegove supruge Brižit u Beloj kući u aprilu 2018.

Pored modnog dodataka o kom se pričalo, bio je i akvarel francuskog umetnika Marka Antoana Kulona. Aukcija je završena u sredu sa samo pet ponuda.

Predmeti su prodati  u sredu po minimalnoj početnoj ceni od po 1.800 SOL (jedinica kriptovalute, jedan SOL vredi oko 178 dolara). Tu kriptovalutu je bivša prva dama odabrala kao jedini način plaćanja zainteresovanih kupaca.

Kada se ovome doda nedostatak interesovanja za Trampove predmete, dolazi se do toga da je deo ponuđene kolekcije prodat za oko 170.000 dolara, što je za 80.000 dolara ispod očekivane početne ponude. 

Svakako, najavljeno je da deo zarade od aukcije odlazi u dobrotvorne svrhe, odnosno deci bez roditeljskog staranja.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike