Preminuo modni vizionar i urednik "Voga" u 73. godini

20.01.2022

09:12

0

Modna legenda Andre Leon Tali, koji je bio kreativni direktor i glavni urednik časopisa Vog, preminuo je u utorak, u 73. godini

Preminuo modni vizionar  i urednik "Voga" u 73. godini
profimedia-0426458135 - Copyright Profimedia

Tali, koji je 1988. godine postao prvi afroamerički kreativni direktor časopisa, preminuo je u bolnici Vajt Plejns od nepoznate bolesti, navodi "TMZ".

Tokom proteklih pet decenija kao međunarodna ikona bio je blizak saradnik Iva Sen Lorana, Karla Lagerfelda, Palome Pikaso, Dajane fon Furstenberg, Betan Hardison, Manola Blanika i imao je sklonost ka otkrivanju, usmeravanju i slavljenju mladih dizajnera. Takođe, tokom svoje karijere sarađivao je sa princezom Dajanom i Madonom.

Profimedia
 

Dizajnerka Dajan von Furstenberg napisala je na Instagramu: "Zbogom, dragi Andre. . Niko nije video svet na glamurozniji način od tebe… Niko nije bio veličanstveniji i imao više duha od tebe… Svet će biti manje radostan. Volim te i smejem se s tobom već 45 godina…. Nedostaju mi tvoji glasni krici…Volim te jako puno."

Dugogodišnjeg modnog pisca na mesto kreativnog direktora imenovala je ikona Voga, Ana Vintur. Tali, takođe bivši sudija "America's Next Top Model", bio je poznat po svojoj odeći koja je privlačila pažnju i bogatoj karijeri na raskrsnici medijskog i modnog sveta.

Nekadašnji glavni urednik odrastao je na jugu, magistrirao na Univerzitetu Braun pre nego što je 1970-ih i 80-ih godina zauzeo modnu industriju. Svojevremeno je izjavio: "Volim ljude - nije u pitanju moda, nego ljudi u modi koje volim“.

Profimedia
 

Godine 2004. preselio se u vilu u Vajt Plejnsu, jednom od severnih predgrađa Njujorka.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: b92/eonline

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike