Jokićev Denver sprema "metlu" Lejkersima! Nikoli izmakao tripl-dabl, ali ne i nova pobeda! (VIDEO)

26.04.2024

06:40

0

Autor: D. N.

Sve je izvesniji prolaz dalje, a u "najavi" je duel sa Minesotom

Jokićev Denver sprema "metlu" Lejkersima! Nikoli izmakao tripl-dabl, ali ne i nova pobeda! (VIDEO)
Copyright Tanjug/AP Photo/Ashley Landis

Košarkaši Denvera su na korak od plasman u drugu rundu plej-ofa Zapadne konferencije NBA lige. U trećem meču prve runde, Nikola Jokić i ekipa su protiv Los Anđeles Lejkersa slavili kao gosti sa 112:105 i tako povećali prednost na 3:0 u seriji.

Naredni meč se igra u noći između subote i nedelje, u 2:30 po srednjeevropskom vremenu. Opet će se igrati u "gradu anđela", pa će tada prvak NBA lige imati šansu za prolaz dalje. Ako ne bude iznenađenja i preokreta, što je malo verovatno, franšiza iz Kolorada ide na boljeg iz okršaja Minesote i Finiksa. Trenutno sa 2:0 vode Vulvsi.

Jokić nije bio najefikasniji u svom timu, a i malo mu je falilo za tripl-dabl. Za 39 minuta ubacio je 24 poena, uz 15 skokova i devet asistencija. Srbina je hteo šut, pa je iz igre imao učinak 9/13, a bio je odličan i sa linije slobodnih bacanja - 6/7. Za tri je pokušao samo jednom, i promašio.

Vodeći strelac branioca trona bio je Aron Gordon sa 29 poena, 15 skokova i tri uspešna dodavanja. Sledeći po učinku u redovima "grumenja" bio je Džamal Marej sa 22 poena, pet skokova i devet asistencija.

Kada je reč o "jezerdžijama", prednjačio je Entoni Dejvisa sa 33 poena, a zanimljivo je da je i on imao 15 uhvaćenih lopti, koliko i Jokić i Gordon. Dodao je i tri asistencij. Lebron Džejms je bio dugi strelac kod domaćina, sa 26 poena, šest skokova i devet asistencija.

Inače, ovo je čak 11. vezani poraz Lejkersa od Denvera, tako da se već može reći da im "nabijaju i kompleks". Na poluvremenu je domaćin imao prednost od 53:49, ali su gosti treću deonicu rešili u svoju korist, sa 34:22, što je bilo i presudno za meč.

Tako da je na početku poslednje i odlučujuće četvrtine bilo 83:77 za Denver. Išla je ta prednost i do +15 (104:98), mada se u samoj završnici i "istopila" na pet poena. Ali na kraju nije bilo velikog preokreta.

NBA plej-of:

Orlando - Klivlend 121:83 (1:2 u seriji)

Filadelfija - Njujork 125:114 (1:2 u seriji)

Los Anđeles Lejkers - Denver 105:112 (0:3 u seriji)

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike