Većina žena je, makar jednom, posumnjala da ih partner vara, a šta kažu - da li bi oprostile prevaru?

17.01.2023

14:02

0

Autor: Z.A.S.

Žene obično posumnjaju u neverstvo kada partner promeni ponašanje ili kada bi im intuicija tako rekla

Većina žena je, makar jednom, posumnjala da ih partner vara, a šta kažu - da li bi oprostile prevaru?
Svađa - Copyright Freepik

Niko ne želi da mu se dogodi prevara, ali, kada se sa njom suoče, mnogi odreaguju onako kako su mislili da nikada ne bi.

Večita dilema je ko više vara - žene ili muškarci, a konstantno se polemiše i o razlozima zbog kojih se i jedni i drugi odlučuju na neverstvo.

Profimedia
 

A šta kaže statistika?

Jedno istraživanje na temu prevara sprovela je advokatska firma "Slater & Gordon", a 36 odsto žena je izjavilo da su ubeđene da ih je partner prevario barem jednom, a većina njih je odlučila da to i proveri. Jedna od njih deset je pozvala muževljevu kancelariju da proveri da li je on tamo, a svaka šesta je proverila sadržaj njegovog kompjutera. Prema istom istraživanju isto to je izjavilo 24 odsto muškaraca.

Žene su uglavnom počele da proveravaju partnera nakon što bi on promenio svoje ponašanje ili zbog sopstvene intuicije, dok su muškarci postali takvi, jer su žene bile odsutne ili su izbegavale seks.

Freepik
 

Međutim, čak šest od deset žena je izjavilo da ne bi ostavile partnera ni kada bi se uverile da ih laže i vara, iako su isto tako priznale i da su svesne da bi nakon toga postale depresivne, paranoične i da bi to značajno uticalo na njihovo duševno i telesno stanje.

Ipak, jedan od advokata iz kompanije koja je sprovela istraživanja je otkrio kako, prema njegovom iskustvu, razvoj događaja obično bude drugačiji od rezultata.

Unsplash
 

- Stalno ponavljanje osećaja razočaranja u partnera zbog takvog ponašanja, dovodi do nezdravog stanja uma, a takvo stanje do toga da jedna strana mora da prekine vezu. U devet od deset slučajeva razlog za razvod bio je nedostatak poverenja u partnera. Bez njega su ljudi jako nesrećni - zaključio je.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike