Bračna savetnica otkrila šest rečenica koje nikada ne izgovara suprugu

19.08.2022

18:59

0

Autor: Z. A.

Ne zaboravite da ste se onog dana kada ste izgovorili sudbonosno da obavezali da ćete zajedno prebroditi svaku oluju

Bračna savetnica otkrila šest rečenica koje nikada ne izgovara suprugu
Par, ljubav 1 - Copyright Profimedia

Svako ko je ušao u brak zna da će on, ako se zapusti, postati bauk.

Na početku je sve slatko i šarmantno, ali vreme prolazi, porodica raste, obaveze se umnožavaju i dolazi do tekstonskih promena kojima se jednostavno treba prilagoditi.

Osim dve mašine smrdljivih čarapa za vikend, cipela o koje se spotičete u hodniku ili raszmirica oko daljinskog, jednostavno nećete biti raspoloženi, a posebn će razlike između vas i vašeg bračnog partnera nekad biti naglašene, zato ne treba da bude tabu da potražite pomoć strručnjaka.

Zato je profesionalna bračna savetnica po imenu Šanel Dokun sa svetom podelila šest rečenica koje je kroz svoju praksu naučila da nikada ne govori svom mužu, prenosi The Sun.

Pixabay
 
1. Nikada ne pereš sudove

Tajna kako da naterate svog supruga da učini ono što želite jeste u izbegavanju reči „uvek“ ili „nikada“. Te reči deluju generalno i odbacuju svaki napor koji je druga osoba uložila. Umesto toga, izgovorite rečenice koje će pokazati kako se vi osećate i što biste želeli. Na primer: „Volela bih da mi više pomažeš s pranjem sudova. Tako se on neće osećati napadnuto, nego se usmeravajte i na ponašanje koje se nadate videti.

2. Lenj si

Čim se moj muž vrati kući s posla, baci svoju radnu odeću kraj ulaznih vrata. Izluđuje me gledanje odbačenih cipela i košulja kako se gomilaju po dnevnoj sobi. Iako sam ga hiljadu puta zamolila da pokupi svoju prljavu odeću, pazim da njegovu naviku nikada ne pripišem karakternoj mani. Kada negativno procenjujemo partnerov karakter izvan trenutnih grešaka, ulazimo u opasnu zonu prezira.

Pexels
 
3. Za sve si ti kriv

Nikada se ne treba igrati krivice kada stvari krenu po zlu. Važno je da oba partnera preuzmu odgovornost, čak i ako je vaš udeo u tome mali.

4. Možda bi trebalo da se razvedemo

Čak i kada vam je najteže u braku, nikada nemojte da izgovarate reč razvod.

– Ne zaboravite da ste se onog dana kada ste izgovorili sudbonosno „da“ obavezali da ćete zajedno prebroditi svaku oluju. Reč razvod pravi pukotinu u sigurnom temelju vašeg braka – podseća bračna savetnica.

Pexels
 
5. Glupo je što se tako osećaš

Nikada ne možete da odbacite to kako se vaš suprug oseća. Uvek pružite empatiju i udaljite se od sopstvenih sebičnih pogleda kako biste mogli da razumete šta je drugoj osobi potrebno.

– Čak i ako se ne slažete sa pratnerovim osećanjima, važno je da umete da ih poštujete - ističe Šanel.

6. Ja više zarađujem, pa je moja karijera važnija

Pokazivanje svoje novčane nadmoći nikada nije dobra ideja ako želite zdrav brak. Postoji mogo načina da se doprinese domaćinstvu.

-– Trebalo bi da poštujete doprinose oba partnera koja omogućavaju da vaš zajednički život funkcioniše – zaključila je Šanel.

Pexels
 

Bonus video:

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike