Ukoliko ne radite ovih pet stvari vaš brak neće uspeti i - tačka

10.04.2024

13:08

0

Autor: K. O.

Postoji recept za srećan brak

Ukoliko ne radite ovih pet stvari vaš brak neće uspeti i - tačka
Copyright Profimedia

Mnogi brakovi oko nas nisu srećni i mi to znamo i primećujemo. Često se i sami pravimo da smo u srećnom braku, a znamo da sve škripi.

Ipak, postoje ljudi koji zaista neguju svoju zajednicu. A njihov recept za srećan brak uglavnom ima iste začine.

Tako su dva para u višedecenijskom srećnom braku (preko 60 godina) podelili svoje savete.

A kako kažu Henk i Henija, Harold i Doroti, ako ne uradite ovih pet stvari, vaš brak neće uspeti — tačka:

1. Poverenje je u srcu sjajnog braka

Poverenje se gradi tokom vremena. U najboljim brakovima poverenje raste i nikada se ne smanjuje. U sjajnim brakovima i vezama nema varanja, nepoštenja ili neverstva. A onima koji kažu da svoju ljubavnu vezu možete popraviti nakon što jedan partner naruši najosnovnije poverenje — sve što možemo reći je da rizikujete da se pridružite tim parovima koji su se razveli!

Profimedia
 

2. Uspešan brak je lako razumeti, ali je teško primeniti u praksi

Brak nije za one sa slabim srcem. Za uspešan brak potreban je naporan rad: budite ljubazni, pokažite poštovanje i uključite se u jednostavna dela i gestove pune ljubavi. Na kraju, uspešan brak je skup učinjenih jednostavnih stvari. Nikada nemojte biti uljuljkani da mislite da svoj brak možete uzeti zdravo za gotovo. Radite na tome da to funkcioniše svaki dan vašeg zajedničkog života.

3. Smejte se, ne plačite

U braku je uvek bolje mnogo se smejati nego plakati. Niko nikada nije obećao da će vaš brak biti sjajan sve vreme. Svi brakovi prolaze kroz traume i neizvesnost. Vaša veza nije sama u ovome. Ono što čini da vaš brak funkcioniše jeste kako reagujete na teška vremena - nesigurna vremena.

Ponekad se morate mnogo smejati! Smeh čisti dušu. Smeh pročišćava odnos između vas i vašeg partnera. Šta kažete na više smeha u vašim zajedničkim životima?

Profimedia
 

4. Izrazite svoju ljubav (malim i velikim gestovima)

Najuspešniji bračni parovi nam govore ovo — izrazite ljubav svom bračnom drugu više puta tokom dana na različite načine. Ako nekoga zaista volite, naći ćete mnogo načina da mu to kažete. I postoji posledica. Nije dovoljno nekoga voleti i tu ljubav iskazati. Onaj koga voliš treba da bude i tvoj najbolji prijatelj. Na našim putovanjima otkrili smo mnoge jednostavne istine, ali što je najvažnije, među njima je da onaj koga volite mora biti i vaš najbolji prijatelj!

5. Dajte i uzmite

U sjajnim brakovima, nekad dobijete, a nekad izgubite. Nikada nemojte biti opsednuti time da ste u pravu! Iskreno, najvažnija ideja koju treba da uzmete iz ovoga je da sjajne brakove karakteriše „pronalaženje zajedničkog jezika“ i „stvaranje zajedničkih rešenja“.

Profimedia
 

Podelite teret. Nemojte uvek da se osećate kao da morate sami da pronađete najbolje rešenje. Potražite sporazum. Odlični odnosi dele donošenje odluka. Biti u pravu kada grešite nije rešenje za bilo kakvu debatu.

Daj malo i uzmi malo. Dođite do zajedničke osnove zbog koje vaša veza funkcioniše, piše Your Tango.

BONUS VIDEO:

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike