Otkrivena ključna reč za spasavanje braka: Zanemarivanje partnera glavni uzrok razvoda, mnogi prave pogrešan potez

22.04.2024

13:33

0

Autor: K. B.

Stručnjaci otkrivaju jednostavnu "magičnu" reč koja može spasiti brakove u krizi

Otkrivena ključna reč za spasavanje braka: Zanemarivanje partnera glavni uzrok razvoda, mnogi prave pogrešan potez
Copyright Profimedia

Ponekad savršeni odnosi dođu do tačke gde komunikacija izostaje, a tišina među partnerima se produbljuje. Ova reč i razumevanje prioriteta mogu biti ključni za obnovu veze.

Izgleda paradoksalno, ali reč "ne" može imati snažan efekat u očuvanju braka ili veze, prema psiholozima. Odbijanje određenih zahteva ili obaveza, kada nisu u skladu sa vašim ličnim prioritetima, nije samo znak ličnih granica, već i izraz brige za zdravlje odnosa. Izvor časopisa YourTango napominje da se srećni brakovi ne grade na neprestanom pristajanju na sve, posebno ako to vodi zanemarivanju sopstvenih potreba.

Profimedia
 

Balansiranje između društvenog života i potrebe za potvrdom, i pažnje prema partneru, jeste delikatan zadatak. Psiholozi upozoravaju da prioritet treba da bude odnos sa partnerom, a ne percepcija drugih o vama. Kažući "ne" iz pravih razloga, možda se u trenutku čini teško, ali može značajno doprineti održavanju sreće i stabilnosti u braku.

Razvodi se često događaju kada jedan partner predugo zanemaruje drugog, što dovodi do razilaženja u interesima i gubitka one nekadašnje posebne konekcije. Nedostatak pažnje može dovesti do toga da partneri izgube kontakt, čime se smanjuje šanse za očuvanje hemije koja je nekad postojala između njih.

BONUS VIDEO:

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike