Da li je muškarac taj koji obavezno treba da plati račun na prvom sastanku? Žene su se izjasnile, a stručnjakinja je dala objašnjenje

26.04.2022

10:41

0

Većina žena više voli da sama plati račun, a većina njih nema problem ni da prva piše muškarcu

Da li je muškarac taj koji obavezno treba da plati račun na prvom sastanku? Žene su se izjasnile, a stručnjakinja je dala objašnjenje
IZLAZAK - Copyright Pixabay

Kako su vas mame i bake učile, šta muškarac treba da uradi i kako da se ponaša na prvom sastanku? Da li ste od malena naučene da je on taj koji treba sve da plati, ili pak da nije važno ko će posegnuti za novčanikom?

Nekada ranije, važilo je nepisano pravilo da je muškarac taj koji bi, na kraju večeri, trebalo da plati račun, ako ništa drugo, zato što je džentlmen.

Pixabay
 

Međutim, vremena se menjaju, a obzirom na to da je sve više borkinja za ženska prava i feministkinja, maltene ne znate da li bi uopšte bilo pristojno da muškarac ponudi da plati.

Da ne dođe do zabune, sasvim je u redu ako žena ne želi da oseća da nekome nešto duguje, ali ne možemo da ne kažemo da je čitava situacija postala malo zbunjujuća.

Ova celokupna konfuzija je bila povod da dejting aplikacija "Badoo", koja broji 300 miliona korisnika na svojoj platformi, taj fenomen i istraži.

Oni su to uradili na 2.000 ženskih osoba, starosti između 18 i 30 godina, a većina žena se, verovali ili ne, izjasnila da im je draže da same plate račun.

Profimedia
 

Štaviše, više od 65 posto žena je izjavilo da napuštaju zastarela pravila sastanaka.

Čak 74 posto njih su rekle da se na ovoj aplikaciji prve jave muškarcu, a Kler Skot, psihološkinja i stručnjakinja za veze je objasnila da žene shvataju finansijski pritisak koji "zabavljanje" stavlja na muškarce.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike