Pojavile su vam se rupice na novoj odeći, a moljci nisu krivi: Koji su razlozi i kako da ih izbegnete

13.09.2021

16:15 >> 14:58

0

Treba da obratite pažnju na kvalitet materijala, s obzirom na to da se u današnjoj brzoj modi odeća proizvodi što je jefitinije moguće

Pojavile su vam se rupice na novoj odeći, a moljci nisu krivi: Koji su razlozi i kako da ih izbegnete
Copyright Pexels

Barem jednom vam se desilo da ste kupili novu majicu, samo ste je oprali i ispeglali, a na njoj misteriozna rupica koja, sigurni ste, nije bila tu kad ste je u butiku isprobavali.

Osnivač popularnog brenda “American Giant”, Bajard Vintrop objasnio je zbog čega nastaju rupice na novoj odeći, tačnije na novim pamučnim majicama i objašnjenje je zaista logično.

Pročitajte još

– Donji deo majice je glavna tačka trenja. Tkanina se na tom delu svakodnevno trlja o metalni kaiš ili grublji gornji deo pantalona ili farmerica. Vremenom se uništi i zato nastaju dosadne rupice – kaže Vintorp.

Naravno da nećete prestati da nositi farmerice i kaiš, ali treba da obratite pažnju na kvalitet materijala, s obzirom na to da se u današnjoj “brzoj modi” odeća proizvodi što je jefitinije moguće.

Pexels

Ovakve komade najčešće kupujemo kako bismo ih nosili često i što duže pa je kod kupovine dobro uložiti ekstra trud. Uvek je dobro ako na etiketi piše od koje je vrste pamuka izrađena majica.

Recimo, dublja dužina vlakna i način na koji je odeća izrađena, uvek su dobar znak.

Drugi uzroci

Ostale stvari koje mogu da prouzrokuju dosadne rupe, uključuju stavljanje farmerki sa metalnim rajsferšlusom zajedno sa osetljivim gornjim delovima odeće, kao i da pažljivo dodirujemo odeću ako imamo duge nokte.

Pexels

Rupe na odeći mogu da nastanu i zbog naslanjana na kuhinjski pult dok kuvate ili nosite dete.

Takođe, rupice će češće nastati ako pretrpavate veš-mašinu. To nije dobro iz dva razloga: osim što će lošije oprati veš, to može da šteti samoj mašini, a popravka bubnja ili motora nije jeftina.

Drugo, u pretrpanoj veš-mašini neke stvari će se verovatno zaglaviti između gume i vrata ili bubnja.

Pexels

Međutim, ako primetite rupice i na drugim delovima majice i na drugoj odeći, možda je vreme za obračun s moljcima.

Pročitajte još

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike