Otkriveno ko će igrati u nastavku čuvenog horora "28 dana kasnije": Poznato i da li se vraća Kilijan Marfi (FOTO/VIDEO)

26.04.2024

08:20

0

Autor: Dejan Ćirić

Najavljena je nova trilogija

Otkriveno ko će igrati u nastavku čuvenog horora "28 dana kasnije": Poznato i da li se vraća Kilijan Marfi (FOTO/VIDEO)
Copyright Profimedia

Vodeće zvezde nastavka čuvenog zombi horora “28 dana kasnije” pod nazivom “28 godina kasnije” biće Aron Tejlor-Džonson, Džodi Komer i Rejf Fajns, preneo je portal Deadline. 

Detalji radnje i tačan datum prikazivanja još nisu poznati, ali se zna da će režiju ponovo potpisati Deni Bojl i da je scenario napisao Alek Garland. Njih dvojica će zajedno sa Kilijanom Marfijem biti i producenti filma.

Profimedia
 

Iako se očekivalo da će Marfi glumiti i u nastavku, on se zadovoljio producentskim poslom. Kilijan je, inače, postao poznat upravo zahvaljujući ulozi u filmu “28 dana kasnije” koji je premijerno prikazan 2002. godine.

Najavljeno je i da će "28 godina kasnije" biti nova trilogija.

Jedan od najznačajnijih predstavnika zombi-horor žanra

Film počinje iznenadnim upadom aktivista pokreta za zaštitu životinja u istraživački centar pun zaraženih majmuna. Tom prilikom oslobađa se smrtonosni virus koji inficirane dovodi u stanje ubilačkog besa. U roku od 28 dana, cela populacija planete je desetkovana, a malobrojni preživeli pokušavaju da spasu budućnost, što nije jednostavan zadatak jer virus nije jedina pretnja.

Profimedia
 

Film je doživeo veliki uspeh u Engleskoj, a ukupna zarada iznosila je 82.719.885 dolara. Kritičari su posebno istakli režiju Denija Bojla navodeći „mudro korišćenje kamere koja stvara tenziju“, kao i „originalnu montažu zvuka“, “dobro odabranu muziku i dobru glumu koja omogućava identifikaciju sa likovima”, navodi Deadline.

Film je postao jedan od najznačajnijih predstavnika zombi-horor žanra i popularizovao drugačije predstavljanje zombija, kao izuzetno okrutnih napadača.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike