Recept dana: Domaće kifle od jednog jajeta - njihov miris će vas izvući iz kreveta, a sastojci čine da ostanu mekane i sutradan (VIDEO)

11.04.2022

05:49

0

Obožavaće ih i vaši ukućani

Recept dana: Domaće kifle od jednog jajeta - njihov miris će vas izvući iz kreveta, a sastojci čine da ostanu mekane i sutradan (VIDEO)
Kifle - Copyright Printscreen/YouTube/ Ricette dolce facili

Ništa lepše od svežih i ukusnih kifli ujutru.

Pogotovo kada stižu tople, direktno iz pekare.

Ima li šta bolje?

Apsolutno ima!

Kifle koje biste vi mogli da napravite, od samo nekoliko sastojaka, biće najukusnije koje ste ikada probali.

Probudite ukućane predivnim mirisom koji prosto mami da ustanu iz kreveta i priredite i njima i vama najjednostavniji doručak za pamćenje.

Ono što je kod ovih kifli sjajno jeste da su preukusne, bez obzira na to da li su tople ili hladne, a mekane će ostati i sutradan.

Pexels
 

Sastojci:

- 500 g brašna
- 1 kašičica sećera
- 1 kašičica soli
- 1 kašika suvog kvasca
- 1 kašika putera
- 200 ml toplog mleka
- 100 ml tople vode
- 1 jaje

Pexels
 

Priprema:

Pomešajte u dubljoj činiji brašno, kvasac, so, puter i šećer. Belance odvojeno ubacite u smesu sa brašnom, a žumance sačuvajte za kasnije. Pomešajte vodu i toplo mleko, a zatim lagano ulivajte u činiji, sve vreme muteći. Kada budete dobili kompaktnu smesu, izvadite je i umesite glatko testo. Pokrijte ga i ostavite oko sat vremena da nadođe. Zatim ga ponovo premesite i podelite na devet jednakih delova. Svaki od njih malo razvucite oklagijom, pa je rukama obikujte u kiflu. Ređajte ih u pleh obložem pek papirom i ostavite da "odmore" još pola sata. Pre pečenja ih premažite žumancetom i nožem rasecite malo po vrhu da dobijete šaru. Pecite ih na 180 C oko 20 minuta.

Bon appetit!

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike