
Recept dana: Pica kifle su toliko dobre da ćete uskoro zaboraviti na sve druge oblike čuvenog italijanskog jela
Čim ih vidite, odmah vam zmirišu

To kako izgledaju je jedna dimenzija.
Druga je miris koji osvaja celu kuću, o ukusu da ne govorimo.
Dodatna dimenzija je što bukvalno mogu da se jedu i za doručak i za večeru, a bogami i za ručak.
I da, za ove kifle sigurno već imate sve sastojke, a mi smo ih prepisali od jedne Dejane koja vodi Instagram profil razigrana_kecelja i sve nam se na tom nalogu sviđa.
Sastojci:
- oko 400 g mekog brašna tip 400
- 1 suvi kvasac
- 100 ml mleka
- 2 kašike kiselog mleka
- 2 kašike kisele pavlake
- 2 kašike ulja
- 1 kašičica šećera
- 1 kašičica soli
- 20 g putera
Za nadev
- kečap
- šunka
- kačkavalj
Za premaz:
- 1 žumance
- 2 kašike vode
- susam
Priprema:
1. Mleko stavite da se zagreje da bude toplo. U vanglicu sipajte brašno, kvasac, šećer, so, kiselo mleko, kiselu pavlaku, ulje i toplo mleko. Zamesite glatko testo i ostavite 30 minuta da nadolazi.
2. Kad testo malo nadođe (ne treba da se udvostruči), podelite ga na 10 loptica. Svaku lopticu razvucite u elipsu, premažite sa malo putera i stavite nadev. Urolajte u kiflicu i ređajte u pleh sa pek-papirom.
3. Premažite žumancem i vodom, pospite susamom i pecite na 210 stepeni 20-25 minuta.
Bon appetit!
Bonus video:
Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi
Komentari