Umesto spektakla haos i nasilje! Polupane glave obeležile jedan od najružnijih derbija – igran je na današnji dan! (FOTO/VIDEO)

25.04.2023

07:07

0

Autor: A. Š.

Crvena zvezda i Partizan na stadionu „Rajko Mitić“ odigrali 148. prvenstveni okršaj koji je ostao u senci velikih nereda na tribinama

Umesto spektakla haos i nasilje! Polupane glave obeležile jedan od najružnijih derbija – igran je na današnji dan! (FOTO/VIDEO)
Copyright MN Press

Beogradski večiti derbi s razlogom smatraju za jedan od najvatrenijih u celom svetu. Malo gradova može da se pohvali rivalitetom koji imaju Partizan i Crvena zvezda, samo je problem kada sportsko rivalstvo preraste u divljaštvo. A to se, posebno poslednjih godina, sve češće dešava uoči, tokom i posle duela dva najveća srpska kluba.

Odigrali su crveno i crno-beli dosad pregršt okršaja za pamćenje. U sredu nas na stadionu u Humskoj očekuje 170. duel beogradskih velikana, a u prethodnih 169 malo je onih koji su ekspresno zaboravljeni kao derbi koji je odigran na današnji dan 2015. godine.

Prelep prolećni dan u prestonici i sjajno popunjene tribine stadiona „Rajko Mitić“ obećavali su spektakl u 148. po redu najvećoj i najvažnijoj utakmici srpskog fudbala. „Valjak“ je na crveno-belu stranu Topčiderskog brda stigao sa pet bodova prednosti, sedam kola pre kraja sezone i jednom rukom na šampionskom peharu, koji je kasnije i završio u trofejnoj sali kluba iz Humske.

Ipak, umesto po fudbalskom umeću, ovaj derbi ostao je zapamćen po razbijenim glavama. Veliki incidenti, zbog kojih je početak meča kasnio 40-ak minuta, započeti na istočnoj tribini najvećeg srpskog stadiona brzo su se prelili na sever, gde su najvatrenije pristalice Zvezde ušle u žestok sukob sa pripadnicima policije.

Sve to se odigravalo dok su fudbaleri oba tima čekali prvi sudijski zvižduk nekadašnjeg najboljeg srpskog sudije Milorada Mažića, koji je umesto početka meča rešio da obe ekipe vrati u svlačionicu.

Dok su išli ka tunelu ispod severne tribine Marakane igrači u crveno i crno-belim dresovima skoro u neverici gledali su haos koji je nastao, pa s toga i ne čudi mnogo što je 148. derbi završen bez golova, prvi put posle 23. septmbra i 127. okršaja koji se igrao na stadionu Partizana.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike