Viđali smo na derbiju svašta, ali ovako nešto nikada - ni pre, ni posle! Dan kada je Nađ „počastio“ sever Marakane! (FOTO/VIDEO)

10.03.2023

17:09

0

Autor: A. Š.

Jedan od najkontroverznijih poteza u najvećoj utakmici srpskog fudbala dogodio se na današnji dan 1996. godine

Viđali smo na derbiju svašta, ali ovako nešto nikada - ni pre, ni posle! Dan kada je Nađ „počastio“ sever Marakane! (FOTO/VIDEO)
Albert Nađ slavi gol ispod severa u 103. derbiju - Copyright MN Press

Na današnji dan odigran je jedan od derbija koji je „Grobarima“ ostao u izuzetnom sećanju. Na „Marakani“ su Zvezda i Partizan igrali svoj 103. prvenstveni okršaj, a crno-beli su na kraju slavili 3:2!

Rane iz 100. derbija tek su oko kluba iz Humske počele da zaceljuju. Taj proces znatno je ubrzao Darko Tešović, koji je golom u 101. najvećoj utakmici srpskog fudbala doneo crno-belima pobedu na terenu najvećeg rivala čekanu čak 18 godina.

A 10. marta 1996. godine beogradski večiti rivali ušli su u derbi bodovno poravnati. Pred oko 50.000 navijača crveno-beli su poveli u 31. minutu golom Krupnikovića iz penala.

Ipak, do kraja prvog poluvremena izabranici Ljubiše Tumbakovića uspeli su da preokrenu rezultat. Najpre je, posle malog karambola u kaznenom prostoru crveno-belih, Predrag Pažin poravnao rezultat u 39. minutu, da bi samo 180 sekundi kasnije Albert Nađ uradio nešto zbog čega je u jednoj sekundi, u isto vreme, postao najvoljenija i najomraženija osoba među navijačima Partizana i Crvene zvezde.

Naime, tadašnji kapiten Valjka je, na maestralnu asistenciju Dragana Ćirića, postigao gol za preokret, uradivši nešto što je tada, ali i pre toga, pa i sada, a svašta smo viđali, bilo gotovo nezamislivo i neviđeno.

Kako je loptu u mrežu poslao na golu koji se nalazio podno severne tribine, Nađ je najpre krenuo da trči ka najvatrenijim pristalicama Zvezde koje je „počastio“ visoko podignutim srednjim prstom, što je bez ikakve dileme, i pored pet postignutih golova, bio apsolutni hajlajt 103. večitog derbija.

Tek što je počelo drugo poluvreme Partizanov bombarder Damir Čakar je, uz malo sreće i pomoć živog zida, prevario Zvonka Milojevića i doneo crno-belima velikih 3:1, a iako je Pantelić već u 62. minutu uspeo Zvezdu da vrati na gol zaostatka do kraja meča rezultat se nije menjao pa je klub iz Humske posle poslednjeg zvižduka sudije Branimira Babarogića proslavio 27. prvenstvenu pobedu u duelu sa najvećim rivalom.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike