Partizanova "crna mamba" i novajlija trasirali put ka tituli! Na današnji dan Delije zapalile sever u Humskoj! (FOTO, VIDEO)

08.04.2023

07:32

0

Autor: D. N.

Na kraju je bilo "samo" 2:0, a da na golu nije bilo golmana Stamenkovića bilo bi znatno ubedljivije

Partizanova "crna mamba" i novajlija trasirali put ka tituli! Na današnji dan Delije zapalile sever u Humskoj! (FOTO, VIDEO)
136. večiti derbi - Copyright MN Press

Današnji dan, 8. april poseban je po tome što su baš tada odigrana dva "večita derbija", 110. a onda i 136. Ovaj prvopomenuti završen je ubedljivom pobedom Crvene zvezde, a ovaj drugi, o kojem ćete čitati u narednim redovima trijumfom Partizana.

Tog 8. aprila 2009. godine odigran je i 136. derbi. Slavio je Partizan, pogocima Laminea Dijare u 12. i Nikole Vujovića u 82. Jedan od najomiljenijih stranaca u istoriji crno-belih, "crna mamba", načeo je večitog rivala, a pobedu je potvrdio vezista koji je došao u januaru te godine.

Na kraju je bilo "samo" 2:0, a da na golu nije bilo Saše Stamenkovića bilo bi znatno ubedljivije.

To je uostalom priznao i trener Zvezde, Čedomir Janevski.

- Partizan je zasluženo pobedio. Bili smo ravnopravni samo u prvom poluvremenu. Rano smo primili gol, ali smo posle dobro igrali do kraja prvog dela. Posle toga čak ni ja nisam verovao da ćemo postići gol. Stamenković bio je naš najbolji igrač i da njega nije bilo, Partizan je mogao ubedljivije da pobedi.

Ovo je ogromna prednost na tabeli (14 bodova prim. aut.) i naše šanse za osvajanje prvenstva su svedene na minimum. Nećemo se odreći trke za titulu zbog rejtinga kluba i navijača, ali moramo više da se koncentrišemo na Kup - kazao je Janevski od koga je uspešniji bio kolega Slaviša Jokanović.

To je ujedno bila i najava odbrane titule crno-belih. Na kraju te sezone, Partizan je imao 80, Vojvodina 61, a Zvezda 59. To im je bila druga od šest uzastopnih u Superligi Srbije, a na kraju sezone su osvojili i Kup, pobedom nad Zvezdom, od čak 3:0.

Zanimljivo je da je tada u timu Partizana igrao Ljubomir Fejsa, koji je i sada igrač crno-belih. Inače, za Zvezdu je igrao Kleo, koji je kasnije prešao u redove najvećeg rivala. I to mu navijači crveno-belih nikada nisu oprostili.

MN Press
 

Tada su Delije i zapalile veliki broj stolica na severnoj tribini.

Pogledajte i više slika sa ovog meča.

A pogledajte i najzanimljivije detalje.

PARTIZAN: M. Božović, Stevanović, Đorđević, Gavrančić, Obradović, Fejsa, Moreira, Tomić, Ljajić (Vujović), Dijara (Petrović), Bogunović (Vašington).

CRVENA ZVEZDA: Stamenković, Ninkov, Tutorić, Tomović, Pejčinović, Isah, Milijaš, Lazetić (Šišić), Koroman, Oumaru (Parker), Kleo.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike