Zvezda je "počistila" Partizan, ali su na kraju crno-beli ipak bili prvaci! Na današnji dan je odigran 80. "večiti derbi" (VIDEO)

19.04.2024

06:48

0

Autor: D. N.

Poraz je samo ublažio Milko Đurovski, čovek koji je izazvao fudbalski "zemljotres"

Zvezda je "počistila" Partizan, ali su na kraju crno-beli ipak bili prvaci! Na današnji dan je odigran 80. "večiti derbi" (VIDEO)
Copyright Printscreen / Youtube / FK Crvena zvezda

Bliži nam se i 173. "večiti derbi", a danas vas podsećamo na jedan iz prošlosti. Na današnji dan, 1987. godine odigran je 80. po redu okršaj Crvene zvezde i Partizana. Igralo se na "Marakani", a na kraju je bilo 3:1 za crveno-bele koje je tada vodio Velibor Vasović pobedili su Partizan sa 3:1. Na klupi crno-belih je sedeo Nenad Bjeković.

Utakmica je bila rešena u prvih 20-ak minuta, pošto su Bora Cvetković i Husref Musemić dali tri gola, od devetog do 19. minuta. Čast crno-belih koliko-toliko je spasio Milko Đurovski, zbog čijeg se transfera iz Zvezde u Partizan "zatresla" Jugoslavija.

Posle propuštenih prilika na obe strane, Musemiću je poništen gol zbog ofsajda, ali je onda u devetom krunisao akciju, tačnije dupli pas Cvetkovića i Dragana Stojkovića Piksija, kasnije i pete Zvezdine zvezde.

Samo pet minuta kasnije bilo je i 2:0. Žarko Đurović je uposlio Mitra Mrkelu, koji je pronašao Cvetkovića, koji je u padu glavom savladao Fahrudina Omerovića. U 19. minutu, Cvetković je samo sproveo loptu koja je krenula od Marovića. I tada je već bilo jasno ko će da pobedi, mada je Zvezdi poništen još jedan gol.

Nije priznat gol Stojkovića, Vasović je burno reagovao, sudija Dušan Čolić mu je pokazao crveni karton i ostatak meča gledao je iz tunelaI. Na kraju je Đurovski samo prebacio golmana Zvezde, Branka Davidovića.

I to je bio kraj derbija u sezoni koja je bila veoma zanimljiva. Na kraju je titulu osvojio Vardar, ali je ona ipak dodeljena Partizanu. Ovu odluku je doneo Sud udruženog rada Srbije.

Pogledajte i najvažnije detalje.

Ovo su bili sastavi:

Crvena zvezda: Davidović, Milojević, Marović, Radovanović, Elsner, Krivokapić, Cvetković, Đurović, Musemić, Stojković, Mrkela.

Partizan: Omerović, Bajović, Smajić, Vermezović (Čapljić), Župić, Katanec, Stevanović (Vučićević), M. Đurovski, Vokri, Sadriju, Pantić.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike