Zvezda trasirala put ka tituli, a Pjanović i ekipa zaradili 110 hiljada maraka! Na današnji dan odigran 114. "večiti derbi"! (VIDEO, FOTO)

02.04.2023

06:48

0

Autor: D. N.

Centarfor crveno-belih je bio junak ove utakmice, a Savić tragičar

Zvezda trasirala put ka tituli, a Pjanović i ekipa zaradili 110 hiljada maraka! Na današnji dan odigran 114. "večiti derbi"! (VIDEO, FOTO)
114. "večiti derbi" - Copyright MN Press

Tačno na današnji dan, pre 23 godine odigran je 114. "večiti derbi", koji je ispostavilo se, i rešio pitanje šampiona. Crvena zvezda je pobedila Partizan na svom stadionu, izjednačila se na tabeli, a kasnije i osvojila titulu posle četiri sezone čekanja.

Takođe treba da se kaže da su u jednom trenutku crveno-beli zaostajali čak devet bodova, ali su u pomenutom derbiju uspeli da se izjednače. Tada je i objavljeno da je startna postava nagrađena sa 110 hiljada maraka, a nagrađeni su i rezervisti, ali iz drugog fonda.

Utakmica je rešena u 30-ak minuta, od završnice prvog poluvremena, pa do "smiraja" drugog.

Poveo je domaćin golom Mihajla Pjanovića u 42. minutu, a prednost je udvostručio Branko Savić, autogolom u 51. Poraz je ublažio jedan od najvećih ljubimaca Grobara u istoriji, Mateja Kežman, u 73. minutu.

A bilo je i crvenih kartona, i to u završnici, pošto je prvo isključen Igor Duljaj, a kasnije i Stevo Glogovac.

Viđena, tačnije priznata su tri gola, a moglo je i da ih bude i više, ali su dva poništena zbog ofsajda. Nesuđeni strelci su bili Pjanović i Mladen Krstajić.

Pogledajte i sastave timova koje su vodili Slavoljub Muslin i Miodrag Ješić.

CRVENA ZVEZDA: Kocić, Dudić, Lalatović, D. Ilić (od 86. Vukomanović), Glogovac, Bunjevčević, Gvozdenović, Lerinc (od 74. Gojković), Pjanović, Stevanović, Bošković.

PARTIZAN: R. Ilić, Savić, Krstajić, Stojanoski, Duljaj, Trobok, Ivić (od 55. Ćirković), S. Ilić, Đ. Tomić, Kežman, Ilijev (od 71. Peković).

Pogledajte i celu utakmicu

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike