Zvezda povela, onda je Partizan izjednačio... Na današnji dan odigran derbi u kojem je Mažić poništio penal! (VIDEO)

05.04.2024

06:46

0

Autor: D. N.

Strelac za crveno-bele bio je Burzanović, a za crno-bele Žuka

Zvezda povela, onda je Partizan izjednačio... Na današnji dan odigran derbi u kojem je Mažić poništio penal! (VIDEO)
Copyright MN Press

I danas ćemo vas podsetiti na jedan od "večitih derbija". Tačno na današnji dan, pre 16 godina odigran je 133. po redu, a u tom duelu Partizana i Crvene zvezde nije bilo pobednika. Na stadionu u Humskoj bilo je 1:1.

Utakmica je, što se konačnog rezultata tiče, bila rešena u prvom poluvremenu. Poveli su gosti, koje je tada vodio Aleksandar Janković, a gol u 23. minutu dao je Igor Burzanović. U kaznenom prostoru crno-beli su pokušavali da se odbrane, ali nisu uspeli da izbace loptu. Ona je na kraju stigla do napadača koji je sa nekoliko metara zakucao pod prečku.

A u 29. minutu, Žuka je postavio konačan rezultat.

MN Press
 

Zoran Tošić je uspeo da osvoji loptu, posle napada u kojem su se crveno-beli odbranili. Ali samo na kratko. Popularni Bambi je centrirao sa leve strane, a Brazilac je iz poluvoleja sa 15-metara postavio konačan rezultat.

Ali tu nije bio kraj uzbuđenjima, u centru pažnje je bio Milorad Mažić. Naš sudija je tada debitovao u okršajima Zvezde i Partizana, a veoma napeto je bilo u samoj završnici. Golman Partizana Mladen Božović je u 86. minutu oborio Nenada Jestrovića, a Mažić je pokazao na belu tačku.

Ipak, posle konsultacija sa pomoćnikom, odluka je preinačena, odnosno utvrđeno je da je prekršaj bio van kaznenog. Dosuđen je slobodan udarac, na ivici kaznenog prostora, a izveo ga je Nenad Milijaš. Lopta je otišla preko gola, a meč završen bez pobednika.

Crno-beli na čijoj je klupi sedeo Slaviša Jokanović su tada zadržali pet bodova prednosti i na kraju sezone osvojili titulu. To je ujedno bila prva od šest uzastopnih titula koje je Partizan ksnije osvojio.

Inače, meč je odigran pred 20-ak hiljada navijača.

PARTIZAN: Božović, Jovanović, Obradović, Vještica, Đorđević, Ednilson, Žuka, Maletić, Tošić (od 83. Lazevski), Moreira i Jovetić.

CRVENA ZVEZDA: Ranđelović, Ninkov, Anđelković, Tomović, Gaj, Kastiljo, Milovanović, Milijaš, Koroman, Burzanović (od 69. Tričkovski) i Misdongard (od 75. Jestrović).

BONUS VIDEO

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike