Derbi koji je ostao u srcu svih zvezdaša! Upropašćena šampionska žurka na JNA i Vidićev gol za preminulog prijatelja! (FOTO/VIDEO)

21.04.2023

06:54

0

Autor: A. Š.

Na današnji dan odigran je 118. prvenstveni duel dva najveća srpska kluba, a crveno-beli su slavili ubedljivu pobedu u meču koji su završili bez isključenog kapitena

Derbi koji je ostao u srcu svih zvezdaša! Upropašćena šampionska žurka na JNA i Vidićev gol za preminulog prijatelja! (FOTO/VIDEO)
Copyright MN Press

Nije bio redak slučaj u istoriji večitih derbija da je kasniji šampion doživljavao teške i bolne poraze od najvećeg rivala. Upravo se to dogodilo na današnji dan 2002. godine, kada je Crvena zvezda ostvarila jednu od najslađih pobeda na stadionu Partizana – 3:0.

Ušli su crno-beli tog sunčanog prolećnog popodneva 21. aprila u najvažniju utakmicu srpskog fudbala kao favoriti, jer su pored prednosti domaćeg terena imali i velikih osam bodova više u odnosu na Zvezdu. Pobeda je izabranicima Ljubiše Tumbakovića garantovala šampionsku krunu, pa se uoči meča na stadionu JNA napravila i malo praznična atmosfera.

Angažovane su i čirlidersice, koje su u crno-belim majicama sa natpisom „mnogo smo jake“ uoči početka meča zabavile skoro 30.000 navijača.

Ipak, prevelikog razloga za slavlje na crno-beloj strani Topčiderskog brda te večeri nije bilo. A za to su se pobrinuli malo više fudbaleri Zvezde, a malo i tanki živci legendarnog kapitena Partizana Saše Ilića, koji je sredinom drugog poluvremena zaradio direktan crveni karton posle udaranja svog prezimenjaka Dejana.

Ovaj derbi imao je i svoj prilično emotivan trenutak. Zvezda je do vođstva došla u samoj završnici prvog poluvremena, kada je Nemanja Vidić sjajno reagovao posle kornera i zatresao mrežu Radovana Radakovića na golu ispod južne tribine stadiona Partizan. Tada mladi štoper je potom potrčao ka severu, podigao dres ispod kojeg je na majici bio lik njegovog prerano preminulog saigrača iz omladinskog pogona crveno-belih Vladimira Dimitrijevića.

Brojčanu prednost do kraja meča puleni Zorana Filipovića u završnici meča iskoristili su da dotuku demoralisanog velikog rivala, što su u 80. i 90. minutu učinili Dragan Bogavac i Dejan Milovanović za veliko slavlje crveno-belih na travi najvećeg rivala i kakvu takvu utehu za izgubljenu šampionsku trku na kraju sezone.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike