Leonardo i Leandre! Partizanov dvojac najavio titulu, na današnji dan je odigran 154. "večiti derbi" (FOTO/VIDEO)

18.04.2024

07:04

0

Autor: D. N.

Posle ovog meča, Zvezda je napravila još jedan kiks i to ju je koštalo trona

Leonardo i Leandre! Partizanov dvojac najavio titulu, na današnji dan je odigran 154. "večiti derbi" (FOTO/VIDEO)
Copyright MN Press

Pred nama su dva okršaja fudbalera Crvene zvezde i Partizana. U subotu će na stadionu "Rajko Mitić" crno-beli gostovati u 173. "večitom derbiju", u okviru plej-ofa Superlige, dok je za sredu zakazan okršaj u polufinalu Kupa Srbije. I ovaj duel će biti odigran na stadionu u Ljutice Bogdana.

I dok čekamo ova dva meča, podsetićemo vas na jedan derbi iz skorije prošlosti. Tačno, pre sedam godina, takođe na beogradskoj "Marakani" odigran je 154. "večiti derbi". Na klupama su bili Miodrag Grof Božović i Marko Nikolić, a uspešniji su bili gosti iz Humske.

Rezultat je bio 3:1, a taj meč je bio i preloman za sezonu. Crno-beli su se izjednačili po broju bodova sa najvećim rivalom i kasnije i osvojili titulu. To je bila i prva utakmica u plej-ofu, u kojem je Partizan naknadno upisao sve pobede. Zvezda je kasnije i izgubila i od Voždovca, pa su crno-beli sezonu završili sa tri boda više.

Ovaj meč je obeležio Leonardo, dvostruki strelac. Upravo je Brazilac načeo crveno-bele. Odlično izvedeni slobodan udarac bio je neodbranjiv za Filipa Manojlovića, u 21. minutu. Crno-beli su sa minimalnom prednošću otišli na poluvreme, ali je Zvezda u nastavku prilično brzo izjednačila. 

U 49. minutu, Ričmond Boaći je samo ubacio loptu posle odličnog dodavanja Džona Ruiza. Inače, akciju je inicirao Gelor Kanga koji je i sada (uz prekid) član Zvezde.

MN Press
 

Onda je usledilo novo vođstvo Partizana. U 68. minutu gol je dao i Leandre Tavamba. Snažni napadač je iskoristio grešku golmana Manojlovića i posle kornera loptu glavom ubacio u mrežu.

Sve je rešeno u 79. minutu. Leonardo je oduzeo loptu na sredini terena, proigrao Petra Đuričkovića. Usledio je dupli pas, sa desne strane je ušao u kazneni i samo prebacio Manojlovića.

To je ujedno bila i potvrda pobede, a ispostavilo se i najava osvajanja titule.

Pogledajte i najzanimljivije detalje.

Prisetimo se i sastava.

CRVENA ZVEZDA: Manojlović, Petković, Frimpong, Luković, Ristić, Donald, Le Talek, Ruiz (od 76. Srnić), Kanga, Plavšić (od 86. Sikimić), Boaći.

PARTIZAN: Kljajić, Vulićević, Ostojić, Milenković, Miletić (od 85. Radin), Everton, Jevtović, Leonardo, Janković (od 72. Đuričković), Tavamba (od 77. Kosović), Đurđević.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike