Nastavlja se istorijska sezona! Zvezda vodi, može li Partizan da stigne? Biće napeto i za Evropu i za opstanak!

03.02.2023

07:14

0

Branilac titule ima deset bodova više, a presudni meč verovatno je novi "večiti derbi" početkom marta

Nastavlja se istorijska sezona! Zvezda vodi, može li Partizan da stigne? Biće napeto i za Evropu i za opstanak!
Timovi Superlige Srbije - Copyright FK Crvena zvezda FK Partizan FK Čukarički FK TSC

Današnjom utakmicom između Kolubare i Radnika (18.00, TV Arena sport) biće otvoreno 20. kolo Superlige Srbije, odnosno prolećni deo sezone.

Ova sezona našeg najkvalitetnijeg fudbalskog takmičenja drugačija je u odnosu na prethodne jer će prvak igrati u grupnoj fazi Lige šampiona, bez prethodnih kvalifikacija kao što je to bilo ranije.

Vicešampion će ići u kvalifikacije za elitno klupsko takmičenje, a pobednik kupa ili trećeplasirani tim u plej-of za Ligu Evrope. Preostale dve ekipe imaće šansu da se domognu Lige konferencije.

Iz lige ispadaju dva najslabije plasirana tima, dok će ekipe na 13. i 14. poziciji na tabeli igrati baraž za ostanak u ligi sa trećeplasiranim i četvrtoplasiranim ekipama iz Prve lige Srbije.

Kao i prošle, i ove sezone, posle 30 kola liga će biti podeljena na grupe plej-ofa i plej-auta u kojim će svaka ekipa igrati po još sedam mečeva.

Ove zime, pauza je bila nešto duža zbog za Srbiju (neuspešnog) Mundijala u Kataru, a ekipe su se uglavnom pripremale u Turskoj. Od njih 16, samo dve su trenirale u komšiluku, Kolubara u Sloveniji, a Javor u Hrvatskoj, tačnije Umagu.

U narednim redovima upoznaćemo vas sa učinkom u test mečevima, kao i sa najbitnijim promenama u odnosu na kraj jesenjeg dela sezone. Takođe i podsećamo da ćete sve utakmice moći uživo da pratite na programima TV Arena sport.

 

Zvezda ima dobar kapital, sve je u njenim rukama

Branilac titule, Crvena zvezda u nastavak sezone i duel sa Vojvodinom ulazi sa 53, deset bodova više od najvećeg takmaca, Partizana. Šef stručnog štaba crveno-belih, Miloš Milojević na put je poveo 34 fudbalera, odigrano je šest mečeva (pet pobeda i poraz), a šansu su dobijali i mlađi fudbaleri.

Ali u nastavku Superlige, biće i nekoliko kadrovskih promena. Otišao je El Fardu Ben, a nekoliko fudbalera je otišlo i na pozajmice. Potvrđeno je nekoliko pozajmica, a reč je uglavnom o mlađim igračima. Tako je Jovan Mituljikić otišao u Mladost GAT, Nikola Stanković i Nikola Knežević u Napredak, Andrija Radulović i Uroš Lazić u Radnik, a Seku Sanogo u Pariz

Iako se priča da je dogovoreno da će Radovan Pankov i Zoran Popović na pozajmicu u Čukarički, zvanične potvrde još nema, a spekuliše se i o privremenom odlasku Nemanje Motike. Kalifa Kulibali je imao dozvolu da ide, ali se to za sada nije desilo. Ostaje da se vidi i da li će otići u Francusku.

Aleks Vigo je novajlija, Uroš Spajić se vratio, Lazar Nikolić je dobijao šansu u test mečevima, a očekuje se dolazak i imenjaka, Marka Rakonjca i Stamenića.

Kao što je rečeno, upisan je samo jedan poraz, ali od najtežeg rivala na pripremama, ekipe Ludogoreca. Tada su crveno-beli jurili minus od 3:0, i tek u završnici uspeli da se spasu ubedljivog poraza. U strelce se u samoj završnici upisao i Vigo.

 

 

- Zadovoljan sam urađenim, odnosom igrača, time koliko smo i kako radili. Postoji kliše da "može bolje" i zaista je moglo, ali odradili smo dosta dobrih stvari i sa aspekta fizike i taktike smo veoma napredovali. Sve to moramo da potvrdimo u prvenstvu, od utakmice sa Vojvodinom pa do kraja šampionata.

Nisam zadovoljan kako smo odigrali 45 minuta protiv Ludogoreca, ali mi smo tu utakmicu spremali tako da smo radili jako, imali trening ujutru, probavali stvari, želeli da vidimo šta možemo, a šta ne. Mogli smo i bolje pod tim umorom, ali je i to dobra škola za nas - kazao je između ostalog Milojević u rezimeu priprema.

Uoči nastavka sezone, Zvezda ima značajnu prednost koja je za srpske prilike često nedostižna.

 

Pripremne utakmice:

Crvena zvezda - Lehija Gdanjsk 3:1

Crvena zvezda - Nefči 1:0

Crvena zvezda - Koper 1:0

Crvena zvezda - Dinamo Tbilisi 3:2

Crvena zvezda - Ludogorec 2:3

Crvena zvezda - Austrija Luštenau 3:2

 

Partizan igra i u Evropi, "poslednji voz" u martu

Kada je reč o Partizanu (43 boda), u nastavku ih očekuje borba na dva fronta. U Kupu Srbije su eliminisani, ali zato im ostaje trka sa Zvezdom, kao i dvomeč 1/16 finala Lige konferencija, sa Šerifom.

Strateg Partizana Gordan Petrić na put je poveo 32 fudbalera, a značajnijih odlazaka iz Humske nije bilo. Kostur ekipe je ostao, neki igrači su produžili ugovor, došao je Andreas Kolorado, a na pripremama je šef stručnog štaba Gordan Petrić šansu davao i mlađim fudbalerima.

 

 

Takođe, imao je praksu Partizan da u istom danu odigra dve utakmice, naravno sa različitim postavama. Tako su "dupli programi" bili u slučaju TSC-a i Austrije, odnosno Horsensa i CSKA.

Od sedam utakmica upisana su čak četiri remija, dva poraza i jedna pobeda, nad Ahmatom.

- Generalno sam zadovoljan. Ono što smo planirali, to smo i uradili. Igrači su fizički spremni. Imali smo utakmice u kojima smo kombinovali sastave, svi igrači koji su odigrali ove utakmice su zaslužili da budu u prvoj postavi. Ko će biti od njih, zavisi od naše odluke - kazao je strateg Petrić i dodao da već u glavi ima tim za gostovanje Napretku.

Ostaje da se vidi da li će Partizan uspeti da nadoknadi minus, a u velikoj meri će na ishod trke uticati i novi "večiti derbi" koji je na programu početkom marta. Tada će Zvezda biti domaćin. I ako tada uzme tri boda ili odigra nerešeno, moglo bi da se kaže da je trka rešena.

 

Pripremne utakmice:

Partizan - Univerzitatea Krajova 1:1

Partizan - Ahmat 3:1

Partizan - Mladost Lučani 2:2

Partizan - TSC 1:1

Partizan - Austrija Beč 0:0

Partizan - Horsens 0:1

Partizan - CSKA 1:2

 

TSC "između" Beograđana i Novosađana "napada" Evropu

Ekipa iz Bačke Topole (39 bodova), na čijoj je klupi Žarko Lazetić ima evropske aspiracije i realno je da ih i ostvare. TSC je pripremne mečeve igrao i u Srbiji i Turskoj, a u sredu su imali poslednji test, sa ekipom Grafičarara. I može se reći da su bili uspešni jer su poraženi samo jednom, od Voždovca, pre polaska u Tursku.

Snage su odmerili i sa Partizanom i odigrali nerešeno.

 

 

Kada je reč o transferima, u Bačku su stigli Milan Radin, Dušan Cvetinović, kao i Adrijan Seke na pozajmicu.

 

Pripremne utakmice:

TSC - Spartak 4:1

TSC - Voždovac 0:1

TSC - Ahmat (planiran bio Nefči) 0:0

TSC - Debrecin 1:1

TSC - Partizan 1:1

TSC - Šturm Grac 3:1

TSC - Grafičar 2:1

 

Čukarički "4 od 4" u Turskoj

U igri za Evropu je i Čukarički (35 bodova), a šef struke Dušan Kerkez je vodio 29 fudbalera. Na pripremama u Turskoj, "Brđani" su izgubili u svakoj od utakmica. Četiri od četiri, mada je bilo planirano pet. A onda je duel sa LASK-om otkazan na molbu Austrijanaca.

- Odavno nije bilo četiri od četiri. Pa sad, da li su pobede ili porazi nije važno. Zabrinut sam, kako da nisam, ali igrali smo sa jakim protivnicima i nadam se da će u ovih desetak dana doći do smirivanja tela i da će umor biti prevaziđen. Igrači su vredno radili u Antaliji, to stoji - rekao je sportski direktor Vladimir Matijašević.

Čuka je dobila i veliko pojačanje. Iz brazilskog Flamenga stigao je levi bek, Ričard Dos Santos de Almeida. A kao što smo rekli o pozajmici tandema Pankov - Popović se i dalje priča.

 

Pripremne utakmice:

Čukarički - Legija 2:3

Čukarički - Karabag 0:1

Čukarički - Maribor 1:2

Čukarički - CSKA 1948 1:2

LASK Linc - 26. januar

 

Vojvodina odmah na najtežem testu

Vojvodina je polusezonu završila na petom mestu sa 33 boda, a strateg Milan Rastavac je u Belek vodio 28 fudbalera. Učinak u test mečevima bio je "šaren" (tri pobede, dva remija i poraz), ali je Rastavac bio zadovoljan.

U generalnoj probi pobeđen je Šahtjor Karagandi.

- Najviše sam zadovoljan činjenicom da smo veliki broj igrača uspeli da pripremimo za start prvenstva. Odsustvo pojedinaca nam je s druge strane pomoglo da se pripremamo sa velikim brojem igrača i to protiv dovoljno kvalitetnih rivala gde mogu da se odmah vide neke mane i nesigurnosti.

Raduje me i što nismo imali velikih povreda i da su svi spremni za početak prvenstva - rekao je Rastavac koji će od sada moći da računa i na Vuka Bogdanovića i Nemanju Ljubisavljevića.

Uz novajlije, biće na raspolaganju i Jovan Milošević koji će do kraja sezone ipak igrati za Vošu, iako je postao novi igrač Štutgarta.

Najjači mogući test biće već u subotu, kada će gostovati Crvenoj zvezdi.

 

Pripremne utakmice:

Vojvodina - Pakš 2:1

Vojvodina - Sabah 2:4

Vojvodina - Himki 0:0

Vojvodina - Lokomotiva 1929 Sofija 2:0

Vojvodina - Ahmat Grozni 1:1

Vojvodina - Šahtjor Karagandi 2:1

 

Novi Pazar nije onaj od prethodnih sezona

Polusezonu Pazarci koje vodi novi šefa struke Aleksandar Stanković počinju sa 31 bodom, a u goste će im doći TSC. Ambicije kluba koji je u poslednje vreme često menjao trenere su velike, s obzirom da je trenutni plasman mnogo bolji u odnosu na sezone za nama. Tada je u pitanju bio opstanak, a sada su u gornjoj polovini tabele.

Bilo je mnogo promena u prelaznom roku.

Ostali su bez kapitena Stefana Lončara, Seada Islamovića, Mustafe Mujezinovića i Slavka Damjanovića, ali su stigli Miloš Filipović, Petar Đuričković, Samir Radovac, Numan Kurdić i Ensar Brunčević.

Za ekipu je sigurno važno što nijednom nisu poraženi, iako je Stanković morao da uigrava nove fudbalere.

 

Pripremne utakmice:

Novi Pazar - Vašaš 1:1

Novi Pazar - Kapaz 0:0

Novi Pazar - Stal 1:0

Novi Pazar - Rid 0:0

Novi Pazar - Černomorec 2:0

Facebook/FK Novi Pazar
 

 

Voždovac u izmenjenom sastavu nastavlja sezonu

Voždovac je osvojio bodova koliko i Novi Pazar, a "Zmajevi" Nikole Puače loše su otvorili seriju kontrolnih mečeva. Izgubili su od Mladosti GAT, a na kraju su porazom i okončali pripreme u Turskoj. Tada je rival bio tim Zemplina.

"Krov" su napustili Stefan Hajdin, Miloš Milović, Stefan Purtić i Veljko Trifunović, ali su stigli Predrag Medić, Damjan Daničić, Aleksa Matić, Vlada Novevski i Haris Kadrić.

U meču 20. kola očekuje ih duel sa Radničkim 1923 koji je Puača i najavio.

- Svaka utakmica u prolećnom delu će nositi posebnu težinu, zato što je takmičenje veoma neizvesno. Svaka ekipa ima svoju računicu, svaki meč će biti priča za sebe. Ne smemo nikako da ih potcenimo, jer imaju veći kontinuitet u radu od nas. Znaju šta rade u svakoj fazi igre, neće nam biti lako, ali sigurno ni njima neće biti lako sa nama - rekao je strateg kluba sa Dušanovca.

 

Pripremne utakmice:

Voždovac - Mladost GAT 2:3

Voždovac - TSC 1:0

Voždovac - Visla Plok 3:3

Voždovac - Šturm 0:2

Voždovac - Dinamo Kijev (mladi) 3:1

Voždovac - Zemplin Mihalovce 0:1

 

Radnički 1923 doveo i Nigerijca

Poslednje mesto u "plej-of grupi" pripalo je Radničkom 1923 (25 bodova) koji je nastavak sezone najavio transferom Luke Milunovića.

Pre toga na vernost klubu sa "Čika Dače" obavezali su se i Milan Mitrović, Vasilije Đurić, Miloš Mladenović kao i Nigerijac Žofri Činedu.

Inače, Činedu je već bio strelac za Radnički.

A bilo je i nekoliko odlazaka. Otišli su Nemanja Tomić, Vojo Ubiparip, Dušan Cvetinović i Nikola Kovačević.

 

Pripremne utakmice:

Radnički 1923 - Kolubara 3:0

Radnički 1923 - Mladost Lučani 1:1

Radnički 1923 - Kišvardi 1:2

Radnički 1923 - Jenisej 1:1

Radnički 1923 - Kajsar 0:2

Radnički 1923 - Zemun 3:0

 

Na čelu plej-aut grupe je "totalno drugačija" Kolubara

Lazarevčani (20 bodova) su jedan od retkih klubova koji nisu bili u Turskoj, a pripreme u Sloveniji su okončali pobedom nad Ruhom, od 1:0. Odigrano je šest mečeva, a sedmi nije proveden kraju zbog povrede igrača Honveda, koja nije bilo nimalo naivna.

Kolubara je bila veoma aktivna u prelaznom roku, pa je dovela nekoliko igrača. Samo su se ređale objave o novim fudbalerima, ali i o odlascima.

Dobrodošlicu su poželeli Srđanu Kočiću, Marku Mrkiću, Mehmedu Ćosiću, Donaldu Molsu, Veljku Iliću, Slobodanu Gajiću, Slobodanu Simoviću, Iliji Milićeviću, Draženu Bagariću, Abdulu Zubairuu, kao i Ivanu Tatomiroviću.

- Svi momci koji su došli u naš tim su divni momci, zbog čega osećam optimizam. Svi su dobro prihvaćeni, a oni su to i zaslužili svojim ponašanjem i svojim karakterom. Malo je problem što su došli relativno kasno, pa nismo imali puno vremena za uklapanje, a ima i nekih povreda.

Ima nas dovoljno, pa ćemo svakako napraviti sastav koji može da odigra dobro i koji će dati sve od sebe da napravi pozitivan rezultat. Igrači koji su došli su stvarno dobri igrači, sa velikim rejtingom, ali to na terenu treba da se potvrdi. Mnogo nam je bitan ovaj start, zbog rasporeda koji nas čeka. Pozivam navijače da dođu i da nas podrže - objasnio je šef struke Veroljub Dukanac.

 

Pripremne utakmice:

Kolubara - Radnički 1923 0:3

Kolubara - Tabor Sežane 3:1

Kolubara - Honved 0:1 (prekid)

Kolubara - Domžale 0:0

Kolubara - Celje 0:1

Kolubara - Gorica 0:4

Kolubara - Ruh 1:0

 

Napredak bez poraza najavio nastavak

Napredak je na desetoj poziciji sa 19 bodova iz isto toliko mečeva, a šef struke Dušan Đorđević imao je u četiri test utakmice priliku da vidi koliko njegova ekipa može. I može da bude zadovoljan, pošto su upisane tri pobede, uz samo jedan remi. Bez golova je bilo na kraju u duelu sa Aktobeom.

Doveli su i Uroša Ljubomirovića, Mark Olivera Rosnopa, a iz Zvezde su stigla i dvojica 19-godišnjaka, Nikola Knežević i Nikola Stanković.

I Kruševljani će imati ozbiljan test na početku prolećnog dela sezone, pošto im u goste stiže Partizan.

 

Pripremne utakmice:

Napredak - Tisakečke 2:0

Napredak - Šamahi 1:0

Napredak - Vorskla 1:0

Napredak - Aktobe 0:0

 

Spartak sa transfer "bombom" ulazi u borbu

Spartak koji se značajno pojačao dovođenjem Edmunda Adoa polusezonu je završio na 12. mestu, sa 18 bodova iz 19 utakmica.

Kako su utakmice na pripremama odmicale, ekipa je polako popravljala utisak. Posle veoma lošeg starta i poraza od TSC-a od 4:1, pa i od Ujpešta (3:1), onda su usledile minimalne pobede nad Sabailom i Fakelom. Sve je završeno remijem, sa Aktobeom od 2:2.

I reč dve o dolascima na Gradski stadion u Subotici.

Osim Ada došli su još Jovan Marinković, Vojo Ubiparip i Marko Bugarin, a u poslednja dva dana stigli su i Dženan Bureković (pozajmica iz Ujpešta) i Kvaku Bonsu Osei.

Krilni napadač (23) iz Gane stigao je iz Karakasa iz Venecuele i potpisao na tri i po godine.

 

Pripremne utakmice:

Spartak - TSC 1:4

Spartak - Ujpešt 1:3

Spartak - Sabail 1:0

Spartak - Fakel Voronjež 1:0

Spartak - Aktobe 2:2

 

I Mladost se pojačala

Isti učinak na kraju polusezone imala je i lučanska Mladost, a šef struke Dragiša Žunić na raspolaganju u nastavku šampionata imaće i nekolko novajlija.

Svakako najzvučnije ime je Nemanja Tomić. Nekadašnji fudbaler Partizana napustio je Radnički 1923 i stigao u Lučane. Stigao je i Darko Stanojević, a pre toga i kvartet - Miroslav Maričić, Nenad Adamović, Stefan Živković i Aleksandar Varjačić.

Iz Lučana su u ovon prelaznom roku otišli Đorđe Gordić, zatim Miloš Ostojić, David Dunđerski, kao i Filip Babić.

 

Pripremne utakmice:

Mladost - Radnički 1923 1:1

Mladost - Slavija Sofija 2:1

Mladost - Legnica 3:2

Mladost - Partizan 2:2

Mladost - Rasing Union 2:1

Mladost - Lokomotiva Plovdiv 3:1

Mladost - Kabile 0:0

 

Lalatovićev Radnički ponovo u grčevitoj borbi

Na 13. poziciji je niški Radnički Nenada Lalatovića, koji je osvojio 17 bodova. Ka Turskoj je krenulo 26 fudbalera, odigrano je i sedam mečeva, a ozbiljna opomena je bio poraz od 4:1 od Akademije Pandev. Za kraj priprema je upisan remi bez golova sa Metalistom iz Harkova.

Lalatović je ovih dana ostao bez Nikole Štulića koji je otišao u Belgiju, a nešto ranije bez Nikole Aksentijevića, Lazara Đorđevića, Stefana Mihajlovića, Riohejija Mićibućija...

Sve će to pokušati da nadomeste Stefan Marjanović, Petar Mićin, Nikola Andrić, Boris Varga, Ismail Maiga, Nemanja Belaković, Viktor Živojinović i Strahinja Adamović.

Kao i obično, veliki adut u borbi Nišlija veliki adut je i trener, odnosno Lalatović.

Podsetimo, Radnički je prošle sezone jedva sačuvao status superligaša, pa ih i ove izgleda očekuje grčevita borba.

 

Pripremne utakmice:

Radnički Niš - Jagelonija 2:1

Radnički Niš - Zira 0:0

Radnički Niš - Himki 0:0

Radnički Niš - Bohemians 1:2

Radnički Niš - Krila Sovjetov 4:1

Radnički Niš - Akademija Pandev 1:4

Radnički Niš - Metalist Harkov 0:0

 

Javor (ne)će u Prvu ligu ponovo?

Javor je u nezavidnoj poziciji, pošto je na 14. mestu sa 16 bodova iz 19 utakmica. Kao što je rečeno, tim Mladena Dodića pripremao se u Hrvatskoj, a bilo je "šareno" kada je reč o rezultatima. Upisane su dve pobede, jedan poraz i dva remija.

Da li će dolasci Brazilca Brita, Miloša Adamovića, Strahinje Manojlovića, Radivoja Bosića biti dovoljni da se izbegne povratak u Prvu ligu Srbije, ostaje da se vidi.

 

Pripremne utakmice:

Javor - Osijek 1:2

Javor - Gorica 2:1

Javor - Honved 4:1

Javor - Budafoki 0:0

Javor - Sloboda Užice 1:1

 

Mladost GAT su pojačali Brazilac i eks partizanovac

Na pretposlednjem mestu je Mladost GAT, a jedini cilj je opstanak u eliti.

Ekipa Ljubomira Ristovskog biće jača za nekoliko novajlija, između ostalog i Brazilca Kristijana dal Bela, kao i za reprezentativca Togoa, Emanuela Hakmana. Štoperu je poslednji klub bio Žil Visente, a u novosadskom timu sigurno imaju velika očekivanja.

Velika očekivanja su i od Saše Markovića koji je ponovo u srpskom fudbalu.

U "Srpsku Atinu" pristigli su još i Nikola Janković, Romen Gal, Đorđe Ćosić, Nemanja Milić, Srđan Grabež, Miroslav Bjeloš i pomenuti Mituljikić.

 

Pripremne utakmice:

Mladost GAT - Voždovac 3:2

Mladost GAT - Segedin 0:2

Mladost GAT - Slask 1:0

Mladost GAT - Hirošima 0:0

Mladost GAT - Pakhator 0:1

 

Vratio se Makarić, može li on da pomogne?

I na poslednjem mestu je Radnik, sa samo osam bodova, a na čijoj je klupi Slavoljub Đorđević.

- Situacija jeste teška, kada se pogleda tabela, ali sigurno je da mi imamo neku računicu i da smo napravili dobar i kvalitetan tim i da ćemo učiniti sve da Radnik ostane u ligi. Pet nedelja rada je iza nas, u Surdulici dve i u Antaliji tri nedelje, pri čemu smo u hodu pravili tim i momci su sve vreme radili maksimalno.

Odigrali smo pet kontrolnih utakmica sa jako kvalitetnim ekipama, pri čemu rezultat nije bio u prvom planu, ali smo mogli uvideti da su momci odigrali jako kvalitetno. To govori da su spremni za ulazak u borbu za opstanak - kazao je Đorđević.

Ovih dana je ozvaničen i povratak Milana Makarića, koji je i dalje igrač Alborga. Da li će njegov povratak (na pozajmicu) doneti boljitak Surduličanima, ostaje da se vidi.

- Doveli smo jako kvalitetne igrače koji su nam trebali, od golmana Vukliša, Radulovića, Lazića, Bondarenka i na kraju novog-starog igrača Makarića koji će nam pomoći u efikasnosti. Iako su nas svi otpisali, i mimo trenutnog stanja na tabeli, mi ćemo uraditi sve da stvari popravimo i da pokušamo da ostavimo ovaj klub u Super ligi - zaključio je Đorđević.

 

Pripremne utakmice:

Radnik - Sumkait 1:2

Radnik - Navbahor 1:0

Radnik - Šiofok 2:0

Radnik - MFK Tatran 0:2

Radnik - Termalika 1:0

 

Printscreen/Superliga
 

 

Superliga Srbije, 20. kolo:

Petak:

18.00 Kolubara - Radnik (TV Arena sport Premium 1)

Subota:

13.00 Radnički 1923 - Voždovac (TV Arena sport 2)

14.00 Radnički Niš - Mladost (TV Arena sport 3)

16.00 Crvena zvezda - Vojvodina (TV Arena sport Premium 1)

18.00 Spartak - Čukarički (TV Arena sport 1)

Nedelja:

14.30 Napredak - Partizan (TV Arena sport Premium 1)

16.30 Novi Pazar - TSC (TV Arena sport 6)

18.30 Mladost GAT - Javor (TV Arena sport 3)

Standings provided by Sofascore

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike