Spajić se vratio u Zvezdu da ispuni dečački san: Da osvojim konačno tu titulu i zaigram Ligu šampiona

23.12.2022

13:04

0

"Vraćam se u isti, a potpuno drugačiji klub"

Spajić se vratio u Zvezdu da ispuni dečački san: Da osvojim konačno tu titulu i zaigram Ligu šampiona
Uroš Spajić - Copyright 24sedam/Pavle Knežević

Crvena zvezda je dovela najveće zimsko pojačanje, vratila je svoje dete Uroša Spajića u želji da se priprema za Ligu šampiona naredne sezone.

Spajić je povređen još od maja i bio je bez kluba, poslednji meč je odigrao u aprilu, ali biće vremena da se oporavi, zaigra i uđe u formu.

- Oporavak ide dobro, odlično. Sve je u redu, radio sam magnetnu, idem korak po korak. Trenutno radim na jačanju noge. Optimalno je da u martu, najkasnije u aprilu budem spreman da zaigram. Može da bude brže ili sporije, ali videćemo.

Odmah je nastavio o klubu:

- Crvena zvezda je rezultatima pokazala da ima odlične rezultate. Ubedljivo smo prvi i treba da nastavimo tim putem da se osvoji titula i igra Liga šampiona. Neumesno je da sada komentarišem trenera, ali čim je trener Crvene zvezde sa razlogom je tu – rekao je Spajić i nastavio u dahu:

- Pritisak je uvek u Crvenoj zvezdi, ali sada imam malo veće iskustvo. Naravno, osećaj je predivan, vratio sam se kući. Direktor Mrkela me je proglasio najboljim igračem omladisnke škole pre 15 godina. Sad mogu da donesem ekipi i iskustvom, daću sve od sebe da tako bude.

On je objasnio kako je došlo do povratka i šta mu je bio najveći motiv:

- Dodatni motiv za povratak je dečački san. Prošao sam sve kategorije Crvene zvezde, a jedino u prvom timu nisam osvojio titulu. Vratio sam se da osvojim titulu i igram Ligu šampiona. To mi je bio glavni motiv.

Spajić je iz Zvezde otišao 2013. godine, kada je situacija bila bitno drugačija u klubu. Od njegovog transfera je klub mogao da posluje, tako da je vrlo zanimljivo njegovo poređenje crveno-belih tada i sada.

- Ukratko, mogu da kažem da dolazim u isti, a totalno drugi klub. Zvezda tada i sada su totalno nemerljivi. Sada igra redovno u Evropi, to je bila tada misaona imenica. Sećate se Bordoa (plej-of za Ligu Evrope) i tuge zbog eliminacije, a sada se LE smatra maltene neuspehom. Zvezda raste, treba da navikavamo ljude na ono najbolje. Zvezda je veliki klub, sa armijom navijača i zaslužuje najbolje. Ja sam tu, daću sve od sebe da napravimo dobre rezultate.

Za mnoge titula osvojena, kako ti to vidiš?

- Naravno, u Crvenoj zvezdi se neuspeh ne prašta i tako treba da bude. Klub nosi veliki pritisak, svaka utakmica novo dokazivanje, svaki trening. Imamo bodovnu prednost, realno je da budemo, ali treba da potvrdimo to i da ostvarimo šta svi priželjkujemo i očekujemo. Treba ići korak po korak, stepen po stepen.

Sportski direktor Zvezde Mitar Mrkela rekao je da će biti još dolazaka, a za Spajića je rekao da će biti veliko pojačanje.

- Uroš je Zvezdino dete, dobro poznaje Crvenu zvezdu i Zvezdinu filozofiju. Uvek su takvi igrači bili dobrodošli. Uroš je, od kako sam ga doveo do 13-godišnjaka, napredovao mnogo, igrao je za jake evropske klubove. Dolazi ovde kao iskusan igrač i sigurno će biti jedno veliko pojačanje na onom putu na kome Crvena zvezda želi da bude u budućnosti, a to je da budemo konkurentni sa najvećim klubovima u Evropi.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike