Čukarički se pohvalio pojačanjem iz Brazila – Brđani promovisali dete slavnog Flamenga!

30.01.2023

16:40

0

Autor: A. Š.

Beogradski klub pojačao poslednju liniju posle prodaje Bojana Roganovića

Čukarički se pohvalio pojačanjem iz Brazila – Brđani promovisali dete slavnog Flamenga!
Ričard Dos Santos de Almeida i Vladimir Matijašević - Copyright Promo/FK Čukarički

Deluje da odavno jedan prelazni rok nije bio miran kao ovaj u srpskom fudbalu. Bombastična pojačanja, barem u dosadašnjem toku, januarske fudbalske pijace zaobišla su superligaše, ali bi situacija mogla da se promeni u narednim danima.

„Nogu je povukao“ Čukarički, koji je u ponedeljak predstavio pojačanje iz Brazila. Momak koji je prošao omladinsku školu Flamenga, kasnije i poneo dres prvog tima slavnog kluba, Ričard Dos Santos de Almeida zadužio je opremu Brđana, koju bi trebalo da nosi u naredne tri i po godine.

- Doveli smo Ričarda na predlog naših skauta iz Brazila. Mlad je, 2003. godište, a pojačaće konkurenciju na mestu levog beka. Na njemu je da se što pre adaptira, da nauči jezik i pokaže ono zbog čega je i doveden – rekao je sportski direktor Čukaričkog Vladimir Matijašević.

Tehnički direktor Goran Grkinić takođe je izrazio zadovoljstvo zbog angažovanja drugog Brazilca u Čukaričkom, posle Lukasa Pijasentina, koji je za Brđane u periodu od 2013. do 2017. godine odigrao 103 meča.

- Nadamo se da će Ričard ostaviti sličan trag u našem klubu. Želeo bih da pohvalim i mladog levog beka Aleksandra Kadijevića, momka koji je odlično radio na priprema u Turskoj, kao i da dodam da na ovoj poziciji imamo i ekstratalentovanog Veljka Mirosavića, momka koji je rođen 2005. godine i koji je reprezentativac Srbije u svom uzrastu. Bila nam je deficitarna pozicija levog beka tokom jeseni, ali smo se sada i na tom mestu obezbedili pred završne borba u Superligi i Kupu Srbije – dodao je Grkinić.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike