Zvezda dve klase iznad Lehije! Crveno-beli pobedom otvorili pripreme u Turskoj

15.01.2023

16:06

0

Autor: D. N.

Prvak Srbije će odigrati još pet utakmica u Antaliji

Zvezda dve klase iznad Lehije! Crveno-beli pobedom otvorili pripreme u Turskoj
Bukari daje gol za Zvezdu - Copyright Printscreen/Zvezda TV

Fudbaleri Crvene zvezde sa dva različita tima savladali su Lehiju u prvom pripremnom meču na pripremama u Turskoj - 3:1. Golove za crveno-bele postigli su Bukari u 11, autogol Pjetržak u 69. i Kangva u 79. minutu, a za Poljake gol je postigao Kubicki uz malu pomoć Veljka Nikolića od koga je rikošetirao šut Poljaka u nebranjeni deo Borjanove mreže. 

Dva tima, dva različita utiska i potpuno drugačiji rezultatski odrađena poluvremena! Prva ekipa odigrala je vrhunskih 45 minuta, u visokom ritmu, sa stalnim pritiskom na loptu i na odmor su otišli rezultatom 1:1, dok je drugi tim Miloša Milojevića u nastavku meča prikazao slabiju partiju, ali je doneo konačnih 3:1 protiv upornih i neugodnih Poljaka.

Crveno-beli su sa oba sastava pokazala da su za klasu bolji tim od Lehije koja zauzima 14. mesto u poljskom šampionatu. I bolji i ozbiljniji, jer su pritiskom u trećini terena rivala često oduzimali lopte pokazujući im da je nekada svrsishodnije izbiti loptu daleko u prostor nego insistirati na pas igri i čuvanju poseda po svaku cenu.

Zbog pogrešne procene svojih mogućnosti Lehija je primila treći gol na utakmici, ali mogla je mreža da se trese i češće da su Bukari, Mitrović i Veljko Nikolić koristili sve prilike koje su pripremali uz malu pomoć rivala. 

Sledeći meč je protiv Nefčija iz Azerbejdžana 19. januara.

Ovakav tok je imala utakmica

90. minut - Kraj

86. minut - Ušao je Motika umesto Mituljikića.

79. minut - Kangva 3:1! Greška fudbalera Lehije, izgubljena lopta tamo gde se ona ne sme gubiti, usledio je pas Kataija do Kangve koji iskosa sa desne strane precizno građa suprotni ugao.

76. minut - Dobra prilika za Pruceva, nije bio precizan

74. minut - Izlazi Mijailović zbog povrede, u igri je Srnić.

69. minut - Zvezda vodi, 2:1! Autogol, Rodić centrirao, Mituljukić promašio loptu na koju je natrčao jedan poljski fudbaler i nespretno je ubacio u svoj gol.

63. minut - Žuti za Pruceva! Mnogo bolji utisak ostavio je tim iz prvih 45 minuta meča. Sadašnja postava trenera Milojevića ne uspeva da napravi pritisak, posed je u nogama Poljaka su promenili pet igrača.

60. minut - Odlična akcija Mijailovića i Gobeljića, niko nije pratio šta se razvija po desnom krilu, pa nije ni utrčao da reaguje na centaršut koji je lagano prošao kroz peterac Lehije.

57. minut - Kangva šutira pored gola, asistirao mu je Prucev nakon što je zajedničkim snagama sa Kataijem osvojio loptu.

56. minut - Žuti za Tobersa, oštro po nogama Mijailovića, srećom prošlo je bez težih posledica.

52. minut - Katai će biti špic, odlično je reagovao sa prve stative posle kornera Mituljikića, petom je gađao gornji desni ugao, ali Kucijak na mestu brani instiktivno.

46. minut - Promenjen kompletan tim. Vasiljević - Gobeljić, Pankov, Eraković, Rodić - Mijailović, Kangva, Krstičić - Mituljikić, Prucev - Katai

45. minut - Ekipe odlaze u svlačionice!

44. minut - Mitrović sa leve strane desnom nogom u karakterističnom položaju, ali golman Lehije brani i ovaj pokušaj.

Printscreen/YouTube
 

 

39. minut - 1:1! Izjednačenje! Poljaci dolaze uz veliku dozu sreće do pogotka. Jedan udarac Kubickog sa oko 20 metara dokačio Veljka Nikolića i prevario Borjana. Pogodak Lehije u jeku ofanzive crveno-belih.

36. minut - Ništa se ne menja na terenu, Zvezda ima incijativu, Poljaci pokušavaju kontrama da nešto reše, ali nijedan njihov igrač nije dovoljno brz da bi pobegao defanzivcima srpskog šampiona.

30. minut - Lehija je zapretila, Dragović otklonio opasnost tako što je izbacio Mitrovića u kontru po levom krilu. Na kraju akcije Poljaci su umalo primili drugi gol.

27. minut - Bukariiii, preko gola. Lehija sve teže podnosi presing Zvezde, lako gube posed ispred 16 metara, šanse se ređaju, ali mreža miruje.

22. minut - Opet Bukari u odličnoj saradnji na desnoj strani sa Lazarom Nikolićem, povratnom pronalazi Veljka Nikolića, ali blok Poljaka na delu.

21. minut - Gajos dobija žuti zbog faula na Mitroviću.

20. minut - Stativa za Lehiju, Konrado sa desne strane iskosa pogađa okvir.

18. minut - Bukari je pripremio lepu priliku za Veljka Nikolića, šut sa desetak metara, golman Lehije izbija loptu krajnjim naporom.

14. minut - Bukari 1:0! Azarov je centrirao sa levog krila, lopta je preletela sve u kaznenom, došla do Bukarija koji sa 7-8 metara od stative pogađa mrežu.

12. minut - Poljaci su tražili penal posle duela Konrada i Lekovića, sudija je pokazao da nema razloga za najstrožu kaznu, lopta je pripala Borjanu.

8. minut - Kazneni prostor Poljaka pod stalnom opsadom. Crveno-beli traže prolaz do gola, probao je Nikolić ubacivanjem na drugu stativu, ali su igrači Lehije postavili na vreme odbranu pre Mitrovića.

4. minut - korner za Lehiju. Ivanića faulira jedan od protivnika u napadu, lopta za Borjana.

Utakmica je počela.

Ovo su Zvezdini starteri.

To su: Borjan, L. Nikolić, Leković, Dragović, Azarov, V. Nikolić, Kanga, Ivanić, Bukari, Mitrović, Ibrahim.

Za sada je poznata samo startna postava poljskog tima.

Fudbaleri Crvene zvezde igraju prvu test utakmicu na pripremama u Turskoj. Protivnik ekipe Miloša Milojevića je Lehija iz Gdanjska.

Utakmica će početi u 15 časova.

Lehija je trenutno na 14. mestu od 18 klubova u šampionatu Poljske, a pre četiri dana je u Turskoj u prijateljskom meču izgubila od rumunskog Petrolula (0:2).

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike