Zvezda ga silno želela, ali on potpisao za drugi klub iz Srbije! Došao je da pomogne

10.01.2023

11:32

0

Autor: D. N.

Edmund Ado saradnju oročio na dve i po godine

Zvezda ga silno želela, ali on potpisao za drugi klub iz Srbije! Došao je da pomogne
Mirko Ivanić i Edmund Ado - Copyright MN Press

Edmund Ado je dugo bio na "radaru" Crvene zvezde, ali je vezni fudbaler iz Gane ipak potpisao za drugi klub iz Superlige Srbije. Subotički Spartak je potvrdio angažovanje 22-godišnjeg Adoa koji je potpisao ugovor na dve i po godine.

- Izuzetno su me svi lepo prihvatili u klubu i drago mi je da sam ovde. Nisam još imao prilike da treniram sa momcima, ali sam na internetu pogledao hajlajtse sa poslednjih nekoliko utakmica. Mislim da Spartak ima kvalitetne fudbalere, došao sam da im pomognem. Znam koje su ambicije kluba, nadam se da ćemo stvoriti dobru atmosferu i zajedno ostvariti ciljeve - prvi su utisci momka koji je stigao iz Šerifa.

Povodom značajnog potpisa, oglasio se i prvi čovek "golubova", Nikola Simović. 

- Ado je ogromno pojačanje za naš klub i verujem da će se već tokom priprema potpuno uklopiti u ekipu i pokazati sav svoj kvalitet. Iako nije igrao poslednjih šest meseci, siguran sam da će brzo ući u formu i pružati dobre partije. Veoma smo zadovoljni što smo uspeli da dovedemo igrača koji ima 12 utakmica Lige Šampiona, pobedu protiv Reala u Madridu i koji je A reprezentativac Gane, a pritom je veoma mlad i ima ogroman potencijal.

Dovođenje ovakvog igrača, je takođe potvrda onoga što sam rekao na početku priprema - Spartak je finansijski veoma stabilan klub, pre svega zahvaljujući našem novom potpredsedniku i sufinansijeru Gagi Antonijeviću. Cilj Spartaka u nastavku sezone je borba za mesto koje vodi u plej of, uz obavezu da se što ranije obezbedi opstanak u ligi, i verujem da ce nam Addo pomoći u ostvarenju naših ciljeva - zaključio je Simović.

Ado je profesionalnu karijeru počeo 2019. godine u ekipi Senice iz Slovačke, odakle je 2021. godine prešao u ekipu Šerifa iz Tiraspolja. Sa njima je osvojio Kup i šampionat Moldavije. Upravo će tim iz Moldavije biti naredni rival Partizanu u prvoj rundi nokaut faze Lige konferencija.

Sa 22 godine zabeležio je i osam nastupa za seniorsku reprezentaciju Gane.

Ekipa Spartaka će danas zajedno sa Addom otputovati u Antaliju gde će odraditi drugi deo priprema u sklopu kojih će odigrati i četiri prijateljske utakmice.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike