Partizan srušio Ruse na krilima mladih snaga! Jović načeo Ahmat, prvenac Vlahović i egzekuicija Meniga!

19.01.2023

15:59

0

Autor: 24sedam

Dobra provera za crno-bele sa šestoplasiranim timom ruske lige

Partizan srušio Ruse na krilima mladih snaga! Jović načeo Ahmat, prvenac Vlahović i egzekuicija Meniga!
Nemanja Jović - Copyright FK Partizan

Fudbaleri Partizana savladali su ruski Ahmat sa 3:1 (1:1) na drugom pripremnom meču u turskom Beleku. Golove za crno-bele postigli su Jović, Vlahović i Menig, dok je jedini strelac za tim iz Groznog bio Olejnjikov.

Uspela provera - tako je najbolje opisati duel Partizana i Ahmata iz ugla srpskog tima. Trener Gordan Petrić pokazao je postavkom igre u prvom i drugom poluvremenu da mu je bilo bitne da neke zamisli vidi sprovedene u delo. Da li ih je video ili ne ne znamo, ali sigurno neće imati neki preveliki razlog za nezadovoljstvo.

U prvih 45 minuta igrao je gotovo najjači tim crno-belih i već u tom delu igre sve je moglo da bude rešeno. Mladi Nemanja Jović bio je strelac na samom startu utakmice, ali je do poluvremena mogao bar još dva puta da zatrese mrežu rivala. Jedan od njegovih promašaja Rusi su kaznili brzom kontrom i izjednačenjem.

Izmenio je Petrić u pauzi gotovo sve igrače, a od 60. minuta samo je golman Stevanović od startera i dalje bio u igri. Ukazao je trener Partizana šansu mladim igračima i oni su mu odgovorili na najbolji način. Pre svih Vanja Vlahović, koji je veoma zrelu igru krunisao golom u 76. minutu. Kada je Menig četiri minuta kasnije bio precizan bilo je jasno i da crno-beli odnose pobedu.

Na kraju možemo da kažemo, za ovaj deo priprema, sasvim solidno izdanje srpskog tima.

 

 

BLOG UŽIVO:

Kraj utakmice!

87. minut - Sjajna odbrana Stevanovića. Ušao je u šut Olejnjikovu i onemogućio ga da se još jednom upiše u strelce.

84. minut - Velika šansa za Partizan. Menig je izbio sam pred golmana Ahmata, ali je pogodio stativu. Na odvijenu loptu naleteo je Pavlović i veoma loše je zahvatio. Ostalo je 3:1.

80. minut - 3:1 za Partizan! Menig precizan sa oko 14 metara. 

76. minut - GOOOL! 2:1 za Partizan. Srelac je mladi Vanja Vlahović! Odličan pas Belića ka Lutovcu, koji je prevario golmana i ostavio mladom napadaču da samo ubaci loptu u mrežu!

75. minut - Pokušao je Pantić iz slobodnog udarca, ali je lopta završila u rukama golmana Ahmata.

70. minut - Opao je ritam u drugom poluvemenu.

63. minut - Odličan pas Vlahovića ka Pavloviću, čiji je šut izblokiran. Delovalo je da je bolja opcija bila povratna lopta mladom kolegi iz napada.

60. minut - U igri su Ilić, Belić i Šehović. Petrić je promenio sve igrače u odnosu na prvo poluvreme. Samo je golman Stevanović tu od početka susreta.

55. minut - Bez šansi već 10 minuta, lopta je više u posedu ruskog tima.

50. minut - Mirno je na terenu. Oba trenera su napravila veliki broj promena, pa se igrači uhodavaju kroz igru.

46. minut - Počelo je drugo poluvreme. Pavlović, Saničanin, Pantić, Vlahović, Lutovac, Menig i Živković dobijaju priliku od 46. minuta.

 

 

Završeno je prvo poluvreme. Mladi Nemanja Jović je mogao da se proslavi, ali je u završnici uglavnom bio neprecizan. Postigao je jedan gol uz pomoć defanzivaca rivala, a moga je bar još dva. Rusi su iz kontre kaznili Partizan za promašaje.

41. minut - Dobra dva minuta trajala je akcija Partizana ispred kaznenog prostora Ahmata, ali se završilo bez opasnosti po ruski tim.

34. minut - Ahmat stiže do izjednačenja, strelac je Olejnjikov. Rusi stižu do gola posle brze kontre nakon nove velike šanse za Partizan. Još jednom Jović nije uspeo da postigne gol.

31. minut - Nova solo akcija Dijabatea, ali bez konkretnog rezultata.

28. minut - Poslednjih nekoliko minuta pripada ruskom timu, ali promene rezultata nema. Crno-beli i dalje vode golom Jovića.

25. minut - Prva velika šansa za Ahmat. Mnogo sreće imao je Partizan, šut rivala završio je na prečki!

21. minut - Nova dobra kontra Partizana. Natho izbacuje Dijabatea, ali krilo crno-belih šalje lošu loptu pred gol protivnika.

15. minut - Ponovo Jović u šansi! Vrhnska dubinska lopta natha stigla je do mladog fudbalera crno-belih, ali je golman skrenuo lotu u korner. Posle centaršuta Andradea Marković nije bio precizan.

15. minut - Dobar prodor Jovića, ali njegov šut brani golman Šelija.

10. minut - Prilika za Ahmat. Dobar šut iz slobodnog udarca odlično brani Stevanović.

4. minut - 1:0 za Partizan! Šut Jovića posle sjajne solo akcije Dijabatea, na putu ka mreži kači jednog protivničkog igrača i završava u mreži. Odličan start crno-belih!

Utakmica je počela!

14.36 - Ahmat: Šelija, Utsijev, Semjonov, Šatara, Karin, Švets, Divanović, Sadulaev, Beriša, Olejnikov, Agalarov.

14.19 - Sastav Partizana: Stevanović - Filipović, Vujačić, Marković, Urošević - Dijabate, Fejsa, Andrade, Natho, Jović - Rikardo.

U drugom poluvremnu će igrati: N. Stevanović, A. Pavlović, K. Menig, V. Vlahović, A. Lutovac, K. Belić, D. Pantić, Z. Šehović, S. Saničanin, M. Ilić, M. Živković.

13.40 -

 

13.37 - Za ekipu Ahmata igraće levi bek Partizana i Čukaričkog Miroslav Bogosavac.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike