Da li biste probali pivo napravljeno od graška i kiselog kupusa? Islanđani ga obožavaju!

04.12.2021

10:30

0

Prva tura je prodata za samo šest sati

Da li biste probali pivo napravljeno od graška i kiselog kupusa? Islanđani ga obožavaju!
profimedia-0645621769 - Copyright Profimedia

Za jednim pivom ovih dana vlada velika potražnja na Islandu! Lokalna pivara je lansirala praznično pivo napravljeno od graška i kiselog crvenog kupusa. Konzerve, po ceni od tri evra, se ludo prodaju.

Pivo se zove „Ora jolabjor“ i pravi se u skromnoj pivari u Rejkjaviku. Glavni pivar Valgeir Valgeirsson je već pravio pivo od neobičnih sastojaka kao što su morske alge ili čak sušena riba, pa je, kada je dobio pre šest meseci poziv od kompanije za očuvanje povrća „Ora“ o mogućoj saradnji, prihvatio izazov.

Profimedia
 

Na Islandu se obično za Božićne praznike servira dimljeni jagnjeći but sa krompirom. Obavezni dodatak je grašak i kiseli kupus. Pa kad može uz but, što ne bi probali da od njih naprave i pivo, da ugođaj bude potpun.

Rečeno – učinjeno. Glavni pivar je u pivo, pored slada i hmelja, dodao i karanfilić zbog boljeg ukusa. Pivo ima 5,2% alkohola a oni koji su ga probali, kažu da ima izuzetno prijatan ukus.

Zato se prva tura rasprodala za samo šest sati.

Ako neko želi da u Srbiji napravi praznično pivo, neka razmisli o slanini i čvarcima kao osnovnim sastojcima. Verujemo da bi to bio pun pogodak!

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike