"Trenutno imam 5.000 dinara"! Bivši bubnjar "Yu grupe" otkrio ko mu je ukrao sav novac zbog čega živi na ivici egzistencije

26.04.2024

20:37

0

Jura jedva skupi za lekove

"Trenutno imam 5.000 dinara"! Bivši bubnjar "Yu grupe" otkrio ko mu je ukrao sav novac zbog čega živi na ivici egzistencije
Slobodan Jurišić Jura - Copyright Printscreen/Facebook/Slobodan Jurišić

Slobodan Jurišić Jura, bivši bubnjar "Yu grupe" nedavno je na Fejsbuku otkrio da već neko vreme živi u krajnje nehumanim uslovim u Perlezu nadomak Zrenjanina nakon što mu je ukradeno 19.000 evra.

Naime, muzičar je prethodno prodao stan od 20 kvadrata i sa tim novcem želeo da kupi kuću u blizini Beograda, ali mu je novac ukraden.

- Ja sam te pare sakrio, pošto je bio vikend, nisam mogao u banku da ih odnesem, stavio sam ih iza nekog računara, da niko ne zna. Ovi klinci bi me možda i ubili, to su neki albanski cigani koji su to ukrali na ključ. Kada sam se vratio sa slave, ja sam prvo pogledao gde su mi pare, ali ih nije bilo. Uzeli su mi i bubanj. Nemam ništa, kao pas živim - kazao je Slobodan i dodao:

Printscreen/Facebook/Slobodan Jurišić
Slobodan Jurišić Jure

 

- Sve se dogodilo prošle godine, kada je bio zimski Sveti Nikola, bio sam kod prijatelja na slavi u Nišu. Samo ovi iznad mene što su živeli su znali gde sam, to su tri mala klinca, jedan od njih je uzeo. Dane mi je komšija prvi, njemu sam ostavio da čuva, i rekao mu da čuva mnogo para, ali on nije znao gde se meni novac nalazi. On nije znao sedam dana gde su ključevi, oni su uzeli i doviđenja.

Već 15 dana živi u kući bez struje i vode, bez konkretnog plana za budućnost.

- U Perlezu sam živeo prethodnih šest meseci, plaćao sam stan dok sam imao novca, sad nemam para i prešao sam ovde. Pera je ovde živeo sam, on je čovek umro i njegov brat mi je dao ključ. Ovo pripada gradu Zrenjaninu, tu sam sada, šta ću.

Bivšoj ženi ne želi da uzima stan

Drugi stan koji je imao ostavio je bivšoj ženi i sinu i ne želi da im uzima, a njegovi naslednici nisu u mogućnosti da mu pomognu.

- Preko 20 bubnjara mi se javilo. I neke devojke koje nikad nisam video ni čuo su mi pomogle. Izvinite, emotivan sam. Tako se namestilo sve. Bivšoj ženi sam ostavio lep stan, razveli smo se pre 15 godina. To neću da joj diram, poklonio sam joj. Ne mogu malog mog klinca da ostavim bez ičega. Žena bila sirotica, kada sam je oženio, sve sam ja finansirao, tada sam imao novca, sve je bilo lepo - ispričao je kroz suze Slobodan i otkrio da li mu porodica sada pomaže:

 

 

- Deca su mi malo pomagala, uplaćivali su koliko su mogli, po crvenu, dve. Ti ovde ne možeš da živiš sa crvenom ne znam koliko dana. Ovde jeste sve jeftino, ali ne može da se živi bez para.

Od stresa dobio i šećer

Većinu novca koju ima daje na lekove, jer je zbog stresa dobio i dijabetes, ali i to je upitno jer nema stalna primanja.

- Nemam ništa, nemam penziju, neću je ni imati. Imam od PI fonda, pošto sam snimio 11 albuma, na svakih pola godine dobijam po 50.000 dinara, ali pošto za telefon dugujem 30.000, može da mi se desi da mi sve uzmu. Isključili su me još pre tri meseca, jer nisam imao da platim. Trenutno imam 5.000 dinara, to mi je sve u životu. Kad bih potrošio za dva dana, ja bih bio klošar, nemam od čega da živim. Nisam lud da sve potrošim za dva dana - rekao je on, pa dodao:

- Ja bih živeo u kontejneru, samo da živim negde. Kontejner je ružan spolja, ali je unutra super. Mogu da živim ovde još neko vreme. Nisam sklon samoubistvu, ali to što mi se desilo, polovina njih bi se ubila. Ovo je pasji život. Ovde nemam nikakve račune, ništa ne plaćam, zato sam i tu, inače bih živeo na ulici.

(Blic)

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike