"Svetu se ne može udovoljiti"! Čovek se žali da dobija 128.000 dolara godišnje da ne radi ništa

04.12.2022

13:32

0

Autor: 24sedam

"Bio bih srećan da imam nešto da radim bar jednom nedeljno"

"Svetu se ne može udovoljiti"! Čovek se žali da dobija 128.000 dolara godišnje da ne radi ništa
Prima platu da ne radi ništa - Copyright Profimedia

Irski finansijski menadžer za nacionalnu železničku mrežu tvrdi da mu se plaća skoro 130.000 dolara godišnje da sedi i čita novine ceo dan.

Plaćanje da se ne radite ništa ne zvuči kao nešto na šta bi se većina ljudi žalila, ali za Dermota Alastaira Milsa to je diskriminacija. Ovaj nezadovoljan radnik tvrdi da je, nakon što je 2014. postao uzbunjivač u kompaniji, postepeno oslobađan gotovo svih svojih dužnosti, do tačke u kojoj sada većinu dana provodi ručajući i čitajući novine.

Pixabay/geralt
 

Uprkos svemu tome, on i dalje unovčava svoju redovnu platu svakog meseca.

„Kupujem novine i sendvič. Ulazim u svoju kancalariju, uključujem kompjuter, gledam mejlove. Nema mejlova povezanih sa poslom, nema poruka, nema komunikacije, nema komunikacije sa kolegama“, rekao je Mils irskoj Komisiji za odnose na radnom mestu.

„Sedim i čitam novine i jedem svoj sendvič. Onda oko 10.30, ako postoji mejl koji zahteva odgovor, ja odgovaram na njega. Ako je sa tim povezan posao, ja radim taj posao. Rekao bih da bih bio oduševljen da imam nešto što zahteva da radim bar jednom nedeljno".

Pixabay
 

Ovaj finansijski menadžer je unapređen 2010. godine, ali je njegova karijera počela da se ruši 2013. kada je navodno bio primoran da uzme tromesečno bolovanje.

Mils tvrdi da je, kada se vratio, primetio „određene probleme” sa dužnicima i poslao izveštaj „u dobroj nameri” izvršnom direktoru Irish Rail u martu 2014, potom i ministru saobraćaja. Od tada su njegove odgovornosti u kompaniji smanjene, tačnije ukinute.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike