Usvojen fleksibilniji kodeks oblačenja! Smernice kojih se zaposleni u Diznilendu moraju pridržavati

27.04.2021

14:00 >> 13:07

0

Svi zaposleni bez obzira na rukopis moraju proći obuku za autograme

Usvojen fleksibilniji kodeks oblačenja! Smernice kojih se zaposleni u Diznilendu moraju pridržavati
Copyright Profimedia

Posao u Diznilendu iz perspektive posmatrača izgleda kao san. Sigurno nije mali broj ljudi na svetu koji sanjaju da rade na tako čarobnom mestu. Međutim, kao i svaki posao i ovaj ima svoje prednosti, ali i negativne strane.

Pravila i smernice kojih se zaposleni moraju pridržavati su više nego stroga.

Zaposleni u Dizniju tehnički nisu „zaposleni“ – oni su deo predstave. Svaki zaposleni u parku, bilo da služi hranu ili izvodi tačku, zapravo je dobro osmišljen lik sa tačno utvrđenom ulogom. Ideja je da je čitav park sam po sebi jedna velika „pozornica“.

Profimedia

A glumac kao glumac, mora se potpuno saživeti sa ulogom koju „tumači“ i potpuno ući u karakter lika u čijem je svetu. Od trenutka kada navuče kostim crtanog junaka do trenutka skidanja, nije moguće razgovarati ni o čemu što nije deo Dizni univerzuma.

A da bi dobili ulogu u Diznilendu kandidati moraju ispuniti još neke kriterijume. Najvažnije je da svako ko želi da glumi bilo koju Diznijevu princezu mora biti visok između 175 i 180 cm.  Nižima su na raspolaganju drugi likovi, poput Alise u zemlji čuda.

Od kose do noktiju, Dizni ima puno zahteva vezanih za fizički izgled svojih zaposlenih. U aprilu 2021. kompanija je predstavila ažurirani kodeks oblačenja koji podrazumeva veću fleksibilnost u pogledu ličnog izražavanja u smislu frizure, nakita, izgleda noktiju i kostima.

Novi kodeks omogućava članovima glumačke ekipe da slobodno pokažu svoje tetovaže, koje su do sada morali dobro da kriju. Stav kompanije je da će novi kodeks oblačenja pomoći članovima ekipe da bolje izraze svoje individualnosti.

Profimedia

Pre ažuriranja kodeksa oblačenja aprila 2021. godine, ženama je bilo dozvoljeno da nose po jedan prsten na svakoj ruci i samo jednu minđušu u uhu. Za muškarce je pravilo prstena bilo isto, ali im minđuše nisu bile dozvoljene. Sada su na snazi fleksibilnija pravila ukrašavanja pa su i ograničenja u vezi sa nakitom manja.

Jedan od najzabavnijih delova putovanja u Diznilend, posebno za decu, je dobijanje autograma od vaših omiljenih likova. Potpis svakog lika je različit i prepoznatljiv. Zato, svi zaposleni bez obzira kakav vam je rukopis, moraju proći „obuku za autograme“ kako biste znali kako da se potpišete kao omiljeni crtani junak.

Profimedia

Ako ste u kostimu koji pokriva celo telo, uopšte vam nije dozvoljeno da govorite dok ne izađete iz lika.

Članovi Dizni tima ne moraju u potpunosti da se odreknu svojih društvenih mreža, ali im nije dozvoljeno da objavljuju postove koji imaju veze sa njihovim ulogama u parku. Čak im nije dozvoljeno ni da otkriju koje likove igraju, niti da naprave selfi iza scene. Jer, magija mora ostati magija.

Budući da se čitav park smatra velikom „scenom“, članovi glumačke ekipe ne smeju da jedu „na sceni“, što znači da nema ni zalogaja dok su na poslu. Članovi glumačke ekipe jedu u odvojenoj kafeteriji za zaposlene u za to precizno određeno vreme, piše rd.com.

Pročitajte još:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike