aktuelno

Recept dana: Hrskava piletina punjena mocarelom, savršen obrok za porodičnu večeru

19.10.2024

07:51

0

Autor: K. O.

Jednostavan recept prepun ukusa

Recept dana: Hrskava piletina punjena mocarelom, savršen obrok za porodičnu večeru
Copyright Printscreen/YouTube

Volimo piletinu na sve načine. A ovako pripremljena biće savršen obrok za porodičnu večeru.

Pileći file sa hrskavom koricom od parmezana i panko prezli, punjeni topljenom mocarelom, a zatim pečeni do savršenstva u marinara sosu, pružaju jednostavan recept prepun ukusa!

Ovaj recept za piletinu punjenu mocarelom je idealan za porodičnu večeru nedeljom, a lako možete napraviti duplu količinu za veće okupljanje.

Vreme pripreme:

  • 20 minuta pripreme + 30 minuta kuvanja

Sastojci:

  •     4 pileća filea (bez kostiju i kože)
  •     230 g sveže mocarele (isečene na kriške)
  •     1 šolja univerzalnog brašna
  •     2 velika jaja (sobne temperature)
  •     1 šolja panko prezli
  •     1/4 šolje rendanog parmezana
  •     1/2 kašičice sušenog luka u prahu
  •     1/2 kašičice sušenog belog luka u prahu
  •     1/2 kašičice sušenog origana
  •     1/2 kašičice sušenog timijana
  •     So i biber po ukusu
  •     3 kašike maslinovog ulja
  •     2 šolje marinara sosa
Recept dana: Hrskava piletina punjena mocarelom, savršen obrok za porodičnu večeruPrintscreen/YouTube
 

Priprema:

Zagrejte rernu na 200°C.

Pripremite tri posude. U prvu sipajte 1 šolju brašna. U drugoj umutite 2 jaja. U trećoj pomešajte panko prezle, 1/4 šolje rendanog parmezana i začine (1/2 kašičice luka u prahu, 1/2 kašičice belog luka u prahu, 1/2 kašičice origana i 1/2 kašičice timijana). U svaku posudu dodajte malo soli i bibera i stavite sa strane.

Nožem napravite duboke džepove u pilećim fileima. Napunite džepove kriškama mocarele, a zatim pritisnite ivice kako biste ih zatvorili. Možete provući i čačkalice da se ivice ne odvajaju. Začinite piletinu solju i biberom sa obe strane.

Svaki pileći file uvaljajte prvo u brašno, zatim u umućena jaja, pa u smesu prezli i parmezana.

Zagrejte veliku tiganj na srednjoj vatri sa 3 kašike maslinovog ulja. Kada se ulje zagreje, pržite punjene pileće filete sa obe strane, po 4-5 minuta dok ne postanu zlatno-smeđe boje. Nije potrebno da se piletina potpuno skuva jer će se peći u rerni.

Recept dana: Hrskava piletina punjena mocarelom, savršen obrok za porodičnu večeruPrintscreen/YouTube
 

Dok se piletina prži, sipajte 2 šolje marinara sosa u posudu za pečenje. Kada su filei isprženi, prebacite ih u posudu sa marinara sosom.

Pecite na 200°C oko 20-25 minuta, ili dok piletina ne bude potpuno pečena i unutrašnja temperatura ne dostigne 75°C.

Bon appetit!

BONUS VIDEO:

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike