Recept dana: Hrskava piletina u finom sosu od limuna i belog luka, aromatični ručak za zaposlene žene
Savršen balans letnjih ukusa
Ako ste ljubitelj laganih i ukusnih jela, onda će vam ova piletina u sosu od limuna, belog luka i putera postati omiljeni recept!
Savršeno pečena piletina, obogaćena aromatičnim sosom od limuna i belog luka, idealan je izbor za sve prilike – bilo da spremate porodični ručak ili želite da impresionirate goste.
Ovaj recept je jednostavan za pripremu, pa je zato kec iz rukava zapolsenih žena jer se pravi za pola sata, a rezultat je jelo bogatog ukusa, sa sočnim hrskavim mesom koje je savršeno balansirano između kiselkastog limuna i putera.
Ovu sočnu piletinu sa hrskavom koricom možete poslužiti uz pirinač, krompir ili omiljeni prilog po izboru. Sos od limuna, belog luka i putera dodaće jelu bogatstvo ukusa i savršen balans između svežine i kremaste teksture.
Vreme pripreme:
- 35 minuta
Sastojci:
- 5 pilećih karabataka
- 100 g putera
- 100 ml pileće supe
- 3 čena belog luka
- 1 limun
- so, biber
Priprema:
1. Pileće batake posolite i pobiberite po ukusu, a zatim ih stavite na papir za pečenje.
2. Pecite piletinu oko 30 minuta na 180 stepeni.
3. Poslednjih 5 minuta pojačajte temperaturu na 200 °C kako bi korica postala fino hrskava.
4. Dok se piletina peče, pripremite sos. U tiganju rastopite puter na srednjoj temperaturi, mešajući nekoliko minuta dok ne poprimi blago braonkastu boju.
5. Dodajte sitno seckani beli luk pa propržite nakratko.
8. Ulijte pileću supu i sok od jednog limuna. Ako želite da pojačate citrusnu notu, možete dodati i nekoliko kriški limuna.
9. Kada je sos gotov, dodajte ispečene batake u tiganj sa sosom i pustite da se krčkaju nekoliko minuta kako bi meso upilo sve ukuse.
Bon appetit!
BONUS VIDEO:
Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi
Komentari