aktuelno

Recept dana: Piletina u sosu od pečuraka - obrok u kojem će svi garantovano uživati, spreman je za manje od pola sata

11.10.2024

07:48

0

Autor: A. M.

Otkrijte kako upotrebom jednostavnih sastojaka možete stvoriti elegantno jelo

Recept dana: Piletina u sosu od pečuraka - obrok u kojem će svi garantovano uživati, spreman je za manje od pola sata
Piletina u sosu od pečuraka - Copyright Printscreen/YouTube

Uživajte u brzom i ukusnom obroku koji može pripremiti za samo 20 minuta. Ovo jednostavno, ali elegantno jelo savršeno je za radne dane, ali i dovoljno fino za goste.

Kremasti sos od pečuraka je pravi junak ovog jela - on dodaje bogatstvo i dubinu ukusa piletini, koja je već sama po sebi veoma zdrava.

Ovaj sos se izdvaja se od običnih recepta zahvaljujući dodatku belog vina, parmezana i pileće supe.

Ove sastojke korisni kao provereni pojačivači ukusa. Pripremite se da uživate u jednostavnom, ali očaravajućem jelu.

Vreme pripreme:

  • Oko 20 minuta
Recept dana: Piletina u sosu od pečuraka - obrok u kojem će svi garantovano uživati, spreman je za manje od pola sataPrintscreen/YouTube
 

Sastojci:

  • 2 velika pileća filea (oko 500-600 g) 
  • oko 50 g brašna za valjanje
  • 300 g šampinjona
  • 2-3 čena belog luka
  • 50 g maslaca
  • 200 ml pavlake za kuvanje 
  • 100 ml belog vina
  • 50 g rendanog parmezana
  • 200 ml pileće supe
  • So i biber po ukusu
Recept dana: Piletina u sosu od pečuraka - obrok u kojem će svi garantovano uživati, spreman je za manje od pola sataPrintscreen/YouTube
 

Priprema:

1. Presecite file horizontalno na pola kako biste dobili tanje odreske. Posolite, pobiberite i uvaljajte u brašno.

2. U tiganju zagrijte puter i pržite piletinu po dva minuta sa svake strane, dok ne dobije zlatnu boju.

3. Izvadite piletinu i dodajte još malo putera u tiganj. Pržite pečurke dok ne dobiju smeđu boju, a beli luk dodajte pri kraju da se ne bi prepekao.

4. Dodajte belo vino i pustite da proključa kako bi se alkohol ispario. Oslobađaćete sve zalepljene i aromatizovane ostatke brašna i začina sa dna tiganja koji će obogatiti sos.

5. Umešajte pavlaku i parmezan i kuvajte još nekoliko minuta dok se sos ne zgusne.

6. Vratite piletinu u tiganj da se zagreje i dobro obavije sosom.

7. Poslužite uz omiljene priloge kao što je pire od krompira, pirinač ili testenina. I ne brinite, sosa će biti dovoljno za sve.

Bon appetit!

BONUS VIDEO:

 

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike