aktuelno

Recept dana: Grčki riganato sa piletinom - aromatično jelo u koje morate da umočite parče hleba

17.08.2024

07:54

0

Autor: K. O.

Lagan ručak ili brza večera

Recept dana: Grčki riganato sa piletinom - aromatično jelo u koje morate da umočite parče hleba
Copyright Printscreen/Instagram

Ukoliko ste ljubitelj laganih jela sa piletinom, ovaj grčki specijalitet je prava stvar za vas. Pored piletine, sadrži i povrće, a kada se lepo ukrčka sa začinima i belim vinom, pusti sokove koji su savršeni za umakanje.

Mi smo pronašli odličan recept za grčki riganato sa piletinom, kako ga sprema kuvar Panajotis Panajotidis na svom Instagram profilu panoskitchen.

Sledite njegove jednostavne korake i na kraju - umočite u aromatični sos.

Vreme pripreme:

  • 30 minuta

Sastojci:

  •     800 g pilećih grudi
  •     2 srednja crvena luka
  •     1 crvena paprika
  •     1 zelena paprika
  •     3 limuna
  •     1 kašičica belog luka u prahu ili 2 čena belog luka
  •     1 kašičica slatke paprike u prahu
  •     1 kašičica origana
  •     1 kašičica pimenta
  •     3 lovorova lista
  •     so i biber
  •     1 kašika senfa
  •     1/2 čaše belog vina
  •     200 ml vode
  •     maslinovo ulje

Priprema:

Pileće grudi isecite na komade veličine 2 cm.

Crveni luk iseckajte na kockice, a papriku na tanke trake.

Ugrejte malo maslinovog ulja u tiganju i pržite pileće komade dok ne dobiju lepu boju, zatim ih ostavite sa strane.

U istom tiganju ponovo ugrejte malo maslinovog ulja i propržite luk i papriku.

Recept dana: Grčki riganato sa piletinom - aromatično jelo u koje morate da umočite parče hlebaPrintscreen/Instagram
 

Nakon pet minuta vratite pileće komade u tiganj i pržite još pet minuta.

Sipajte belo vino i pustite da alkohol ispari. Zatim dodajte vodu i začine (osim soli i bibera).

Sve dobro promešajte, poklopite tiganj i kuvajte jelo 15 minuta na niskoj temperaturi.

Nakon 15 minuta, dodajte so, biber i umešajte senf.

Iscedite sok jednog limuna, dodajte ga i kratko promešajte.

Jelo je sada spremno i može se poslužiti uz hleb.

Bon appetit!

BONUS VIDEO:

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike