Recept dana: Anđeoska torta, božanstvena bela lepotica koja spaja nežan krem, kokos i belu čokoladu
Tako delikatna i lepa da nije ni čudo što je dobila ovakvo ime
Domaćice su uvek u potrazi za novim receptima, pogotovo kada su poslastice u pitanju. Mi danas za vas imamo delikatno belo savršenstvo.
U pitanju je anđeoska torta, fenomenalan spoj nežnog krema, kokosa i bele čokolade.
Sem što će ukrasiti vašu trpezu, oduševiće sve koji je budu probali. A priprema je stvarno jednostavna, ne iziskuje mnogo vremena, ni truda.
Vreme pripreme:
- 60 minuta
Sastojci:
Krem:
- 6 žumanaca
- 150 g šećera
- 5 g vanilin šećera
- 20 g brašna
- 300 g kisele pavlake
- 100 g putera
Kora:
- 6 belanaca
- 70 g šećera
- 1 kašika limunovog soka
- 70 g brašna
- 80 g šećera u prahu
I još:
- 100 g kokosovog brašna
- 100 g bele čokolade
Priprema:
Najpre odvojite belanca i žumanca. U žumanca dodajte šećer, vanilin šećer i promešajte. Kada ste umešali dodajte brašno. Potom pavlaku, pa ponovo lepo sjedinite.
Zatim skuvajte kremu na srednjoj temperaturi uz neprestano mešanje.
Kada se zgusne, ohladite je.
Belanca umutite sa šećerom, dodajte limunov sok. Mutite sve dok ne dobijete čvrst šne. Potom dodajte prosejano brašno, šećer u prahu. Promešajte, pa izlijte u kalup.
Potom uzmite drveni štapić, pa lagano pravite krugove po smesi za koru. Pecite oko 35 minuta na 170 stepeni Celzijusa. Kada je kora gotova i nju ohladite.
Umutite maslac, pa sjedinite sa ohlađenim filom. Koru izvadite iz kalupa i presecite na dva dela da dobijete dve tanje kore. Vratite u kalup, pa filujte kora - fil, kora - fil.
Ostavite je u frižideru dva sata da se dobro ohladi. Potom izvadite iz kalupa, lepo razvucite fil svuda okolo, pa stavite kokosovo brašno sa strane.
Odozgo izrendajte belu čokoladu.
Bon appetit!
BONUS VIDEO:
Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.
Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi
Komentari