Recept dana: Bobanova torta, čokoladni biskvit bez brašna u kombinaciji sa voćem i šlagom, gotova za tren oka

24.10.2023

07:57

0

Autor: K. O.

Ako je do sada niste probali, obavezno to uradite

Recept dana: Bobanova torta, čokoladni biskvit bez brašna u kombinaciji sa voćem i šlagom, gotova za tren oka
Copyright Printscreen/YouTube

Mnogima je baš ova torta favorit. A kako i ne bi bila kada je u pitanju savršen čokoladni biskvit premazan marmeladom od šumskog voća i na kraju prekriven šlagom.

Sad vam je sigurno malo jasnije zašto je baš Bobanova torta mnogima omiljena.

Priprema je jednostavna, gotova je za tili čas, a peče se samo biskvit. Inače, u biskvit uopšte ne ide brašno. Nemojte se zabrinuti ako vam biskvit tokom pečenja mnogo naraste, tako i treba, jer se posle spusti.

Vreme pripreme:

  • 60 minuta

Sastojci:

  •     6 jaja
  •     120 g šećera
  •     120 g tamne čokolade
  •     pola praška za pecivo
  •     oko 450 g džema od borovnice može i neki drugi džem
  •     po želji može i sveže voće
  •     250 ml slatke pavlake

Priprema:

Uključite rernu na 180 stepeni celzijusa da se ugreje. Kalup za tortu obložite papirom za pečenje, a stranice namastite.

Odvojite belanca od žumanaca. Žumanca penasto umutite sa šećerom. Belanca umutite u čvrst šne, pa dodajte prašak za pecivo.

Čokoladu otopite, pa je dodajte u žumanca, dobro promešajte, pa sve dodajte u belanca. Nežno sjedinite špatulom, izlijte u kalup i stavite da se peče oko 30 minuta.

Biskvit ohladite, pa ga izbodite slamkom ili viljuškom. Potom ga premažite džemom.

Možete u ovaj džem dodati i sveže voće, na primer maline ili šumsko voće po vašem izboru.

Umutite slatku pavlaku, pa stavite preko torte. Ukrasite je po želji.

Kada se lepo ohladi, poslužite.

Bon appetit!

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike