
Recept dana: Čoko-keks torta, kec iz rukava svake domaćice - od sastojaka koje svi vole, gotova za manje od 10 minuta
Jednostavna i brza poslastica kojoj niko ne može da odoli

Ovaj recept spada u one koji su bukvalno kec iz rukava svake domaćice. Najavili su vam se gosti iznenada, ili jednostavno nemate mnogo vremena, a želite da obradujete ukućane?
Imamo pravu stvar! Čoko-keks torta spremna za manje od deset minuta. Unutra su svi sastojci koje nema ko ne voli, a zapravo su još bolji u kombinaciji.
Čokolada, hrskavi keks i orašasti plodovi - početak savršenog gastronomskog uživanja.
A ovako ide dalje...
Vreme pripreme:
- 10 minuta
Sastojci:
- 60 g kakaoa
- 500 g suvog keksa
- 150 g putera
- 240 ml vode, može i mleko
- 100 g lešnika ili oraha
- 150 ml slatke pavlake
- 150 g crne čokolade
- 100 g šećera
Priprema:
Najpre pomešajte šećer i kakao, prelijte vodom ili mlekom i fino umešajte, pa preručite u šerpicu.
Stavite da se greje, pa kada se smesa malo ugreje, stavite puter, promešajte i pustite da kratko sve zajedno prostruji i zatim sklonite sa ringle.
U dubljoj činiji izmrvite keks, pa mu dodajte i krupnije usitnjene lešnike ili orahe. Promešajte, a zatim preko sipajte smesu od kakaoa i fino promešajte da dobijete mrvičastu smesu.
Ako želite, možete dodati rum, vanilin šećer, u zavisnosti od arome koju više volite.
Pripremite kalup kojem se skida obruč i smesu lepo utisnite u kalup.
Od slatke pavlake i čokolade napravite glazuru i njome prelijte tortu. Stavite tortu u frižider na dva sata ili duže.
Izvadite prohlađenu tortu, skinite obruč kalupa i uživajte u ovoj brzoj poslastici.
Bon appetit!!!
BONUS VIDEO:
Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi
Komentari