Recept dana: Ledena torta od čokolade, rikote i višanja - kada je jednom probate, pravićete je stalno

08.06.2023

07:51

0

Autor: K. O.

Slatka i osvežavajuća poslastica

Recept dana: Ledena torta od čokolade, rikote i višanja - kada je jednom probate, pravićete je stalno
Copyright Profimedia

Nema lepše kombinacije ukusa od čokolade i višanja. Zato smo sigurni da nećete odoleti ni ovoj poslastici.

Kada jednom napravite ledenu tortu od čokolade, rikote i višanja, nastavićete da je pravite stalno. 

Vreme pripreme:

  • 60 minuta

Sastojci:

Kora:

  • 4 jaja
  • 4 kašičice šećera
  • 4 kašičice vode
  • 4 kašičice brašna
  • 1/2 praška za pecivo
  • džem od višanja

Fil:

  • 100 ml mleka
  • 500 g rikota sira
  • 500 ml pavlake za šlag
  • 100 g šećera u prahu
  • 200 g čokolade
  • 2 jaja
  • 2 kesice želatina u prahu

Priprema:

Odvojite belanca i žumanca. Najpre promešajte žumanca sa šećerom i vodom, pa dodajte brašno i prašak za pecivo.

Umutite sneg od belanaca, pa umešajte u smesu sa žumancima. Sipajte u pleh i pecite 15 minuta na 200 stepeni.

Kada se kora prohladi, premažite je džemom od višanja.

Pavlaku za šlag umutite sa šećerom u prahu, pa joj dodajte sir i žumanca.

Čokoladu istopite u šerpici sa mlekom. Želatin potopite u vodu da nabubri pa ga lagano otopite zagrevajući i izlijte u čokoladnu smesu.

Potom čokoladnu smesu pomešajte sa smesom od sira i mešajte. Ulupajte sneg od belanaca i umešajte u prethodnu smesu, pa sve istresite na koru premazanu džemom.

Kada je gotova, možete je ukrasiti višnjama. Tortu ostavite nekoliko sati u frižideru da se stegne.

Bon appetit!

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike