Recept dana: Čokoladna torta je uvek dobra ideja za praznik, i uvek mogu bar dva parčeta

15.04.2023

07:58

0

Autor: Z. A.

Jednostavno, čokolada

Recept dana: Čokoladna torta je uvek dobra ideja za praznik, i uvek mogu bar dva parčeta
Čokoladna torta - Copyright Pexels

Već i ptice na grani znaju da se čokolada drugačije kaže sreća.

Drugim rečima, reč reća je malo čudno napisana reč čokolada.

Prevedeno na jezik slatkiša, čokolada je kraljica svih poslastica, a torte sa čokoladom omiljene su torte širom sveta.

E sad, mnogo je čokoladnih torti, recepata je pregršt i svi su original. Reći ćemo samo da vredi isprobati baš sve.

A danas smo odlučili da sa vama podelimo recepturu za jednu finu čokoladnu poslasticu,  sočnu i ukusnu.

Slađana iz Zrenjanina ima kombinaciju sočnih korica u koje dodaje kakao i čokoladno mleko, a onda sledi čokoladno razmaštavanje.

Evo ga:

Vreme pripreme:

  • oko 60 minuta

Sastojci

Za biskvit

  • 9 jaja
  • 9 kašika šećera
  • 6,5 kašika brašna
  • 4 kašike kakaoa
  • 1 prašak za pecivo
  • 300 ml čokoladnog mleka

Za krem

  • 1 l mleka
  • 3 pudinga od čokolade
  • 100 g šećera
  • 1 kašika gustina
  • 250 g putera
  • 100 g mlečne čoklade
  • 250 g nutele ili nugat krema

Za ganaš

  • 200 ml slatke pavvlake
  • 200 g čokolade
Pexels
 

Priprema

1. Belanca umutite do srednje gustine, dodajte im šećer i nastavite da mutite. Smanjite brzinu miksera pa dodajte žumanca i sjedinite, a dalje nastavite ručno da dodajete brašno, prašak za pecivo i kakao.

2. Obruč dimenzija 25 cm obložite pek-papirom, pa sipajte ravnomerno smesu, pecite na 180 stepeni pola sata, pa gotov biskvit ostavite da se ohladi, te ga prerežite dva puta kako biste dobili tri korice koje ćete natopiti čokoladnim mlekom.

3. Za krem od litre mleka odvojte 3 dl i u njemu izmešajte puding, gustin i šećer, pa kad mleko provri, smanjite skroz temperaturu i umešajte smesu. Dodajte odmah čokoladu, dobro sve sjedinite i pokrijte prozirnom foljom da se skroz ohladi.

4. U ohlađen krem dodajte postepeno iseckan i omekšali puter, pa izlupajte da se sjedini, a na kraju dodajte nutelu. Nafilujte korice, a potom nanesite fil na celu tortu.

5. Za ganaš ugrejte pavlaku, ubacite iseckanu čokoladu, dobro sjedinite i prohladite, te jedan deo izlijte na tortu, a drugi ostavite da se stegne i onda izmiksajte, pa njime pomoću šprica ukrašavajte.

Bon appetit!

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike