Recept dana: Kolač sa jagodama i piškotama - voćna fantazija koja se priprema bez pečenja, idealna za posle roštilja (VIDEO)
Poslastica koja će vas oduševiti

Torte i kolači koji se ne peku idealni su za proslave, odnosno onda kada znate da ćete imati goste i posla u kuhinji, ili za roštiljem.
Kolač sa jagodama i piškotama je lagan i osvežavajuć, a pritom vam za njegovu pripremu nije potrebna ni rerna.
Ukoliko danas planirate roštilj, ovaj kolač će, nakon ručka, biti idealno osveženje, a odličan je i za sve druge prilike.
Vreme pripreme:
- 40 minuta
Sastojci:
- 300 g piškota
- 150 ml soka od pomoradnže

Za fil:
- 900 ml mleka
- 2 kesice pudinga od vanile
- 200 g šećera
- 250 g putera
- 500 ml slatke pavlake
- 100 g šećera u prahu
- 1 kesica kremfixa
- 150 g jagoda

Za žele od jagoda:
- 100 g šećera u prahu
- 200 g jagoda
- 10 g želatina
- 50 ml vode

Priprema:
Umočite piškote u sok i poređajte ih u tepsiju. Malo mleka pomešajte sa pudingom od vanile i šećerom, a preostalo sipajte u šerpu. Kada se bude zagrejalo dodajte smesu sa pudingom. Sve dobro promešajte da ne ostanu grudvice, pa, uz neprestano mešanje, kuvajte. Pokrijte providnom folijom i ostavite da se ohladi.
U smesu dodajte umućeni puter sobne temperature, pa sve sjedinite mikserom. Sipajte preko keksa i poravnajte.
Kremfiks i šećer u prahu dodajte u slatku pavlaku, pa sve umutite. Dodajte seckane jagode, a zatim lagano umešajte. Zatim sipajte preko fila od pudinga, pa poravnajte i ohladite u frižideru 15 minuta. Dodajte seckane jagode, a zatim lagano umešajte.

Sipajte preko fila od pudinga, poravnajte i ostavite da se ohladi u frižideru oko 15 minuta.
Rastvorite želatin sa vodom i ostavite da nabubri. Jagode sa šećerom u prahu usitnite u blenderu, pa dobijenoj smesi dodajte želatin koji ste istopili na pari. Sve dobro promešajte i sipajte preko fila sa jagodama.
Ostavite sat vremena u frižideru da se ohladi.
Bon appetit!
BONUS VIDEO:
Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.
Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi
Komentari