Recept dana: Šubarice - ovako lepa Kristina iz Ljiga pravi naš starinski kolač za kojim je poludela Amerika (VIDEO)

16.02.2023

07:08

0

Autor: K.O./J.S.J.

Kolač kom ne mogu da odole ljubitelji čokolade i kokosa, kod nas poznat i kao ruske kape, zaludeo je Čikago

Recept dana: Šubarice - ovako lepa Kristina iz Ljiga pravi naš starinski kolač za kojim je poludela Amerika (VIDEO)
Šubarice - Copyright Privatna arhiva

Nedavno smo pisali o Kristini Milivojčević Kiki koja je iz Ljiga otišla preko okeana i ostvarila svoj američki san. Ona trenutno radi ono što najviše voli, kuva, a Čikago je poludeo za njenim receptima.

Proslavile su je palačinke, a sada ne može da napravi dovoljno šubarica, kod nas poznatih i kao ruske kape, kojima se slade Amerikanci vraćajući se po još. 

- Delim sa vama recept za koji su me svi pitali, a to su neprevaziđene, najlepše šubarice ili ruske kape. U pitanju je najkremastiji kolač, sunđerast, koji se topi u ustima. Nadam se da će se svima dopasti moj recept - rekla nam je Kiki.

A mi smo sigurni da šubaricama ne može da odoli nijedan pravi sladokusac i ljubitelj kokosa i čokolade.

Vreme pripreme:

  • 90 minuta

Sastojci:

Kora:

  • 8 jaja
  • 400 g šećera
  • 8 kašika mlake vode
  • 2 kašičice kakaa
  • 250 g brašna
  • 1/2 kesice praška za pecivo

 

 

Krem:

  • 1/2 l mleka
  • 2 pudinga od vanile
  • 150 g šećera
  • 250 g margarina
  • 2 kesice vanil šećera

Glazura:

  • 150 g čokolade
  • 3 kašike ulja
Privatna arhiva
 

Priprema:

Umutiti belanca sa šećerom, dodati 6 žumanaca, vodu, kakao, brašno i prašak za pecivo. Sipati smesu u pleh obložen pek-papirom i ispeći koru. Ostaviti da se dobro ohladi.

Puding skuvati u mleku sa šećerom. Kad se ohladi dodati umućen margarin, žumanca i vanilin šećer.

Velikim kalupom vaditi krugove, spajati po dva, tako što ćete ih filovati unutra i sa strane. Ruske kape valjati u kokos, a potom preliti glazurom od čokolade.

Privatna arhiva Kristina Milivojčević
 

Sve što ostane od ostataka kore, može se sjediniti sa plazmom, kremom i džemom, pa napraviti male kuglice koje su jako ukusne.

Napomena: Ako ih pravite sa velikim kalupom popot ovih Kikinih, onda stavite duplu meru.

Bon apettit!

Privatna arhiva Kristina Milivojčević
 

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike