Šokantna pozadina hapšenja: Bivši šef UKP odavao tajne biznismenu povezanim sa Veljom Nevoljom?

14.02.2021

08:29 >> 08:54

0

Taj biznismen je blizak s kriminalnim klanom nedavno uhapšenog Veljka Belivuka. On je inače povezan i s pojedinim visokopozicioniranim pripadnicima MUP, navod

Šokantna pozadina hapšenja: Bivši šef UKP odavao tajne biznismenu povezanim sa Veljom Nevoljom?
Copyright Foto: Printskrin/Jutjub

Ilija Milačić tereti se da je davao informacije tajkunu koji je povezan s klanom uhapšenog Belivuka i visokim policijskim strukturama

Ilija Milačić, bivši načelnik Uprave kriminalističke policije (UKP) Beograda, koji je uhapšen preksinoć, sumnjiči se za odavanje službene tajne poznatom srpskom biznismenu, saznaje Kurir.

– Taj biznismen je blizak s kriminalnim klanom nedavno uhapšenog Veljka Belivuka. On je inače povezan i s pojedinim visokopozicioniranim pripadnicima MUP. Hapšenje Milačića i njegove kriminalne veze su veliko iznenađenje, jer je on nekoliko puta nagrađivan i unapređivan i važio je za perspektivnog operativca. Pre nekoliko meseci unapređen je zbog rezultata postignutih u suzbijanju kriminaliteta i rasvetljavanju ubistava – priča izvor Kurira.

ATA Images

Milačić je bio načelnik Uprave kriminalističke policije za Beograd do novembra 2020, a unapređen je na mesto zamenika načelnika Službe za kriminalističko-obaveštajne poslove. On je bio i jedan od šefova Odeljenja za posebne akcije, koje je formirala Dijana Hrkalović, bivša državna sekretarka u MUP.

– Klan Veljka Belivuka i Marka Miljkovića ne bi mogao da funkcioniše da nije bio povezan s visokim policijskim strukturama. Ubrzo nakon hapšenja pripadnika Veljine grupe, privedena su i dva policajca. Oni su prilikom rada na jednom uviđaju pokušali da prikriju pojedine dokaze, ne znajući da je stan u kom su bili ozvučen – podseća naš izvor:

Pročitajte još:

– Veruje se da Milačić i ovi policajci nisu jedini, već da je, kako se sumnja, bilo još umešanih pripadnika MUP, koji su radili za Belivuka i obaveštavali ga preko posrednika kada se spremaju akcije.

Izvor navodi da je hapšenje Milačića samo nastavak istrage u MUP.

– Prethodnih dana istražitelji su razgovarali s velikim brojem zaposlenih iz policijskih i bezbednosnih struktura, a neki su čak i poligrafski testirani, a morali su da odgovore da li su imali kontakt sa uhapšenom grupom. Pad klana je rezultat višemesečne istrage i gotovo svi kontakti su do sada presretnuti – otkriva izvor Kurira.

Milačić bi trebalo da danas bude saslušan pred Višim javnim tužilaštvom u Beogradu.

Ko je Ilija Milačić?

Ilija Milačić na mestu načelnika UKP Beograd zadržao se kratko.

– Policija je za vreme Milačićevog angažmana na mestu načelnika rešila likvidaciju Strahinje Stojanovića, koji je u septembru prošle godine ubijen u eksploziji bombe postavljene pod njegov automobil na Novom Beogradu – kaže izvor Kurira.

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Kurir.rs

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike