Srpskog pevača izrešetali u Holandiji: Miki pre zločina bio u pekari, ni foto-robot nije otkrio ubicu!

10.06.2023

20:45

0

Enver Miki Kolašinac Izašao iz pekare u 15.53 časova i krenuo kući, ali tamo nije stigao, jer je likvidiran

Srpskog pevača izrešetali u Holandiji: Miki pre zločina bio u pekari, ni foto-robot nije otkrio ubicu!
Enver Miki Kolašinac i mesto ubistva - Copyright Printscreen/ l1.nl/Grand

Enver Miki Kolašinac (43), pevač iz Novog Pazara, ubijen je u pre godinu dana u Holandiji. On je likvidiran u "sačekuši" u stambenom naselju u mestu Buhten u provinciji Limburg. Uprkos tome što je holandska policija odmah objavila foto-robot, ubica do danas nije uhapšen.

Telo Envera Kolašinca pronađeno je 9. juna prošle godine, oko 16.30 časova, ispred garaže posle dojave policiji da je bilo pucnjave. Ubrzo je utvrđeno da je likvidiran hicima iz vatrenog oružja.

Pomoću video-snimaka sa sigurnosnih kamera policija je otkrila da je on neposredno pre ubistva kupovao hleb u pekari. Holandski mediji objavili su video-snimak na kom se može videti da je Kolašinac pre zločina bio smiren i da je opušteno došao u obližnju pekaru po hleb.

Istražitelji su ispitivali stanovnike ovog dela grada posle ubistva, a uzeti su i snmici sa nadzornih kamera. Urađen je i foto-robot muškarca, koji je u vreme zločina bio u blizini pucnjave. Kamere su zabeležile i kretanje žrtve, pa je utvrđeno da je pevač svojim sivim "mercedesom" došao kući između 14 i 15 sati. Automobil je parkirao u garaži i razgovarao sa komšijama. 

Kolašinac je nakon toga otišao biciklom do pekare. Kupio je hleb i nije se mnogo zadržavao u pekari. Izašao je u 15.53 sata i krenuo kući. Do kuće, međutim, nije došao, jer je brutalno likvidiran.

Značajan trag u istrazi

Pevač je, prema rečima komšija, živeo na trećem spratu zgrade u blizini mesta gde je ubijen.

MUP Srbije je 17. jula na molbu holandske policije, a u vezi sa ubistvom pevača objavio foto-robot muškarca za koga se smatra da raspolaže sa važnim informacijama u vezi sa ovim krivičnim delom. Našoj policiji se javila jedna osoba nakon što je srpska policija objavila foto-robot osumnjičenog i otkrila nove detalje zločina.

Holandska policija saopštila je da se srpskoj policiji posle objave foto-robota javila jedna osoba koja je rekla da ima informaciju o zločinu. Oni, međutim, nisu precizirali da li je osoba prepoznala čoveka sa slike ili je javila nešto drugo vezano za sam zločin. To do sada nije obelodanjeno.

Printscreen/politie.nl
Foto-robot osobe za kojom se traga

Istražitelji su rekli da je trag koji su dobili od kolega iz Srbije veoma značajan u istrazi ubistva Kolašinca i da je tom informacijom ostvaren značajan napredak u istrazi.

Muškarac je na dan ubistva viđen u blizini mesta događaja. Mišićave je i masivne građe, visine oko 180 cm, starosti između 50 i 60 godina, smeđih očiju, istaknutih obrva i crne kose, širokim nosom i sa puno bora. Na sebi je toga dana imao ravan tamni kačket, plave farmerke sa crnim prugama na prednjoj strani, tamnu letnju jaknu sa upečatljivom kragnom i crne cipele, saopštio je tada MUP uz dostavljenu fotografiju foto-robota.

Otac četvoro dece

Mada je prvobitna informacija glasila da je Enver živeo u Novom Pazaru, a samo povremeno boravio u Holandiji i Austriji, njegov brat je za medije otkrio da je zapravo živeo u Buhtenu.

Lokalni mediji prenose da je Kolašinac sa bivšom ženom imao četvoro dece i da je čekao prvo dete sa novom suprugom.

Printskrin / You Tube / RTL
Pre ubistva pevač snimljen u pekari

Harisa Lotinac (33), supruga ubijenog pevača nije mogla da se pomiri sa ovim velikim gubitkom. U momentu kada je Kolašinac ubijen, ona je bila u durgom stanju i nije znala kako će dalje bez svog najvećeg oslonca i podrške.

Harisa je za medije progovorila o svemu što joj je na duši i rekla da ne zna ko je i zašto ubio njenog muža, ali se nada da će se i to saznati. Dodala je i da nosi sina, koga je pevač žarko želeo.

Kolašinac je, inače, svojevremeno bio takmičar "Zvezda Granda". Pesma "Dugo, dugo smo se tražili" donela mu je veliku popularnost. Spot za istu osvanuo je 2019. godine

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike