Brat Luke Bojovića izrešetan u centru Beograda: Nikola ubijen nasred ulice dok je išao u pekaru, egzekutora snimile kamere!

29.04.2024

08:00

0

Nikolu Bojovića ubio Saša Cvetanović Pitbul po nalogu Slobodana Šaranovića, a iz osvete njegovom bratu Luki

Brat Luke Bojovića izrešetan u centru Beograda: Nikola ubijen nasred ulice dok je išao u pekaru, egzekutora snimile kamere!
Mesto ubistva Nikole Bojovića - Copyright YouTube/Printscreen/RUDAR 7

Nikola Bojović, brat Luke Bojovića, likvidiran je pre 11 godina u centru Beograda, nedaleko od stana u kome je živeo. Nikola je, prema nalazima obdukcije, izrešetan sa 10 hitaca, od kojih su ga tri pogodila u glavu, i to dok je išao u pekaru, nasred ulice, pred kamerama i naočigled prolaznika u centru Beograda.

Ubistvo mlađeg Bojovića označilo je početak rata do istrebljenja između kriminalaca na Balkanu. Jedan od članova grupe odgovorne za Nikolino ubistvo na suđenju je rekao: "Pravi haos nastao je posle ubistva rođenog brata Luke Bojovića.“

YouTube/Printscreen
Nikola Bojović

Ubica koji je 29. aprila 2013. godine ujutru likvidirao Nikolu bio je maskiran kačketom i kragnom prsluka, što su snimile kamere u Ulici carice Milice.

Na snimcima se vidi kako ubica prilazi Nikoli, vadi pištolj iz džepa, nišani i puca. Najpre jedan, pa drugi hitac, sve do ukupno 10, od kojih su Nikolu tri pogodila u glavu, a sedam u telo. Potom je ubica otrčao sa mesta zločina.

Niko od prolaznika nije prilazio ranjenom Bojoviću. Jedan od metaka odleteo je u obližnju pekaru gde su bili radnici i mušterije. Jedan kuršum završio je u parkiranom kombiju, čiji je vozač izašao pola minuta ranije. Bojović je podlegao ranama od metaka na putu do Urgentnog centra.

Hajka iz jedne kuhinje

Policija sumnja i da je ubica Nikolu pratio od izlaska iz stana u Ulici Koče Kapetana, odakle je krenuo u posetu ocu Vuku Bojoviću, kome je poneo doručak.

- Video sam snimak na kojem čovek ubija mog sina deliju. Zanemeo sam, šokiran sam... Pa zar jedan narkoman i debil da mu presudi? Upozoravao sam sve na vlasti da će se nešto dogoditi sa mnom i mojom porodicom, ali niko ništa nije preduzeo - jedva je posle pričao Vuk Bojović, otac ubijenog Nikole i dugogodišnji omiljeni direktor Zoološkog vrta.

On je naglasio da je u nekoliko navrata pokušavao da dođe do snimka ubistva sina, ali da je doživeo da taj snimak osvane u javnosti i tako vidi likvidaciju.

- Ja nisam običan čovek, pa ja se 28 godina brinem o sedam hektara zemljišta u Beogradu. Cela hajka koja se vodi protiv mene i moje dece ide iz jedne kuhinje. Odatle je javnosti i saopšteno da je moj sin Luka naručio likvidaciju Brane Šaranovića, i nedužan je, u znak osvete, ubijen Nikola - pričao je Vuk, koji je dodao da takva nepravda kakva je učinjena njemu i njegovoj porodici nigde u Evropi ne može da se dogodi.

Džej na Nikolinoj sahrani otpevao "Nedelju"

Sahrani Nikole Bojovića prisustvovalo je nekoliko stotina ljudi, a najtužniji trenutak bio je onaj u kom je njegov otac Vuk rekao kako će Džej Ramadanovski otpevati deo svoje pesme "Nedelja", pošto je tako želeo Nikola.

- Nikola je izjavio, možda i u šali, da bi voleo da mu na grobu Džej otpeva pesmu koja se zove "Nedelja" - rekao je Vuk Bojović, nakon čega se nadovezao Džej.

- Ljudi, ovo je mnogo teško, ali ja to moram da uradim... - rekao je Džej pre nego što je zapevao.

Danas ni Vuk Bojović ni Džej Ramadanovski nisu živi.

Saša Cvetanović, zvani Pitbul ili Gladijator, zverski je, kako se sumnja, tačno u sedam sati i šest minuta izrešetao Nikolu Bojovića. Bezbednosna kamera s obližnjeg parkirališta zabeležila je svaki detalj tog ubistva. Na snimku koji se vodi kao krunski dokaz jasno se vidi kako Cvetanović sa saučesnikom dolazi na mesto ubistva, čeka pet minuta i onda ispaljuje ceo šaržer u Nikolu.

Pored Cvetanovića, uhapšeni su i Slobodan Šaranović i Ratko Koljenšić. Oni su 27. februara 2014. godine pušteni iz zatvora kod Podgorice, jer je Apelacioni sud Crne Gore potvrdio odluku Višeg suda u Podgorici kojom se odbija njihovo izručenje Srbiji. Već 8. aprila 2014. godine, crnogorska policija ponovo je uhapsila Slobodana Šaranovića i Ratka Koljenšića zbog sumnje da su organizovali ubistvo Nikole Bojovića.

Naručilac Slobodan Šaranović

U Specijalnom sudu u Beogradu izrečena je 2018. godine presuda za ubistvo Nikole Bojovića i Miloša Vidakovića. Tom presudom, koja je kasnije ukinuta, osuđena su četvorica pripadnika organizovane grupe, a jedan, koji je bio optužen kao organizator, oslobođen je.

Osuđeni su Saša Cvetanović, kao neposredni ubica, na 35 godina zatvora, Slaviša Novaković na 35 godina zatvora, Ratko Koljenšić na 30 godina, kao i Miloš Vojinović na ukupno 14 godina. Veće je donelo odluku da oslobodi Miloša Delibašića koji je bio optužen kao organizator kriminalne grupe, kao i za pomaganje u ubistvu Vidakovića.

Slobodan Šaranović naručio je ubistvo Nikole Bojovića da bi se osvetio za likvidaciju svog brata Branislava 2009. godine. Zločini su se ređali, smrt je stigla i Slobodana Šaranovića, ali i Jugoslava Cvetanovića, rođenog brata Saše Cvetanovića Pitbula, koji je osuđen za Nikolino ubistvo.

Profimedia MUP
Luka Bojović i Saša Cvetanović

- Čestitam, Luka Bojoviću, što si mi ubio brata - ironično je izgovorio Cvetanović u toku jednog suđenja.

Ratko Koljenšić optužen je da je pomogao u ubistvu Nikole Bojovića, a u optužnici se navodi da mu je Slobodan Šaranović obećao novčanu naknadu u iznosu od 30.000 evra da zajedno sa Sašom Cvetanovićem likvidiraju Bojovića.

Svedok saradnik Miloš Vojinović potvrdio da Nikola Bojović nije "ubijen džabe", već da je u pitanju bila krvna osveta zbog ubistva Brana Šaranovića.

Spisak za likvidacije

Godinu dana posle ubistva Bojovića počeo je rat između kotorskih klanova, kad su kriminalci iz regiona počeli da zauzimaju svoju stranu. Prema nekim navodima, Šaranovićevi ljudi bili su se priklonili "kavčanima", dok klan Luke Bojovića usko sarađuje sa "škaljarcima".

24sedam/Katarina Mihajlović
Spomenici Nikoli i Vuku Bojoviću

- Posle Nikolinog ubistva napravljen je spisak za likvidacije - izjavio je na jednom od suđenja Miloš Vojnović, član Šaranovićeve ekipe.

Rat porodica Bojović i Šaranović trajao je čitavu deceniju, a sve je počelo otmicom kuma porodice Šaranović 2009. koji je poslednji put viđen kako ulazi u automobil Luče Đurovića, najbližeg saradnika Luke Bojovića i vođe barskog klana.

Nakon toga dolaze likvidacije žrtava sa obe strane po principu "oko za oko, zub za zub", pošto je za nestanak kuma i ubistvo brata Šaranović smatrao odgovornim Luku Bojovića. Inače, protiv Slobodana Šaranovića, postupak za ubistvo Bojovića obustavljen je zbog smrti, jer je u februaru 2017. ubijen u Budvi ispred svoje kuće.

Luka Bojović izašao je iz španskog zatvora gde odležao kaznu od 18 godina zbog nezakonitog arsenala oružja, koje je kod njega pronađeno u Valensiji. Kad je izručen iz Španije, jedno vreme boravio je u Beogradu, ali njegova lokacija zvanično nije poznata.

Bonus video

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike